Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľou

Autor receptu: egreska

Postup

  1. Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín.Ja ho robím v pekarničke.Cesto musí byt mäkké a nelepive, tak ak treba ešte dolejte vodu alebo pridajte muku.Nechame ho hodinu kysnut.Cibulu si nakrajame na kolieska alebo pasiky a na troške oleja restujeme .Asi v polovici pridame med a zamiešame .Ked bude cibula hotova (tmava a mäkka) ,odstavime.
  2. Pripravíme si dresing,1/2 kelímka kyslej smotany vymiešame s pizza korením a cesnakom (podla chuti),ak je moc hustý rozriedime troškou mlieka.2 stručiky cesnaku pretlačime alebo nakrajame na drobno a zmiešame s trochou oleja.Ked nam cesto vykyslo naolejovanymi rukami roztiahneme na plech (z tohto cesta urobite dve menšie pizze alebo jednu tenkú na cely plech) .Natrieme cesnakovým olejom,posypeme syrom,cibulou a navrch naukladame platky slaninky.
  3. Pečieme v horucej rure na 220 st asi 10 min.Na tanieri dochutíme dresingom.