Pizza kornútiky fotorecept
Foto: olinecka
Jemné cesto z kyslej smotany dodáva úžasnú chuť. Myslela som si, že tento recept nepridám, ale skúsim.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g |
|
200 ml vlažné |
|
200 ml |
|
1 bal. |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
100 g rozpustené |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
250 g |
|
250 g nastrúhany |
|
podľa chuti |
|
1 konzerva |
|
1 ks (na potretie cesta) + 1 PL mlieka) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru a 1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu, rozpustené maslo, kvások.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov.
-
6
Pripravíme suroviny na plnku. Kečup, pizza korenie a oregano nasekané na drobno premiešame. Šunku pokrájame na malé prúžky, syr nastrúhame.
-
7
Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, rozkrojíme na štyri časti, potrieme ochuteným kečupom, dáme trocha šunky, kukuricu, syr. Zrolujeme do tvaru kornútika, viď foto.
-
8
Cesto zľahka pritlačíme, aby sa kornútiky neotvárali. Plech 30x40 cm vyložíme papierom a poukladáme pripravené kornútiky necháme na plechu trocha nakysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého dáme 1 PL mlieka.
-
9
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25- 30 minút do zlatista. A máme dobrý obed, večeru na stole. Dobrú chuť.
Na obed vyborna kombinácia s mliečnu polievkou u nás včera šošovicová a kornutiky. Pekný deň.
Máš to dobře zařízené, milý @kvakac , vyslovíš a je splněné. Kdo umí, ten umí! Ať se vám sobotní výlet vydaří a všem chutná!
Ďakujem.
Na fotu je velké máslo, ale podle mě by to bylo do těsta moc. Uvidíme, autorka jistě máslo v surovinách doladí.
Autorka do surovín doplnila maslo - 100 g. Ďakujeme.