Pizza koláče

Pizza kornútiky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jemné cesto z kyslej smotany dodáva úžasnú chuť. Myslela som si, že tento recept nepridám, ale skúsim.

32
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru a 1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu, rozpustené maslo, kvások.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov.
  6. Pripravíme suroviny na plnku. Kečup, pizza korenie a oregano nasekané na drobno premiešame. Šunku pokrájame na malé prúžky, syr nastrúhame.
  7. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, rozkrojíme na štyri časti, potrieme ochuteným kečupom, dáme trocha šunky, kukuricu, syr. Zrolujeme do tvaru kornútika, viď foto.
  8. Cesto zľahka pritlačíme, aby sa kornútiky neotvárali. Plech 30x40 cm vyložíme papierom a poukladáme pripravené kornútiky necháme na plechu trocha nakysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého dáme 1 PL mlieka.
  9. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25- 30 minút do zlatista. A máme dobrý obed, večeru na stole. Dobrú chuť.