Foto: eldina
alebo Miláčik v piškóte :)), lebo tak chutí
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
100 g |
|
5 - 6 PL |
|
170 g |
|
1 bal |
|
4 ks |
|
Plnka: | |
400 g |
|
500 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
4 ks |
|
50 g (krupica) |
|
Postup
-
1
Potrebujeme: /čo sa týka cukru, pridajte si podľa seba/....múku majte 1 kg, pre istotu..:) ak by cesto viac "pilo"..
-
2
do múky pridať prášok do pečiva, zmiešať, pridať žĺtky, cukor, zmäknuté maslo (izbovej teploty), mlieko, zamiesiť cesto (skoro nelepivé, aj ked s maslom je to ťažké:)) )..rozdeliť ho na dva kusy, druhý diel podeliť na 4 loptičky a tie dať na pol hodinu do mrazničky /neskôr ich budeme strúhať na koláč, tak aby sa lepšie strúhalo/
-
3
veľký plech si vymazať maslom, posypať hrubou múkou....polovicu cesta, čo ostalo , vyvaľkať a dať na plech...ani sa nesnažte vyvaľkané cesto preniesť na plech valčekom-nedá sa!!.......:) takže vyvaľkané cesto z pracovnej dosky po kúskoch preniesť na plech..:)....je to aj tak jedno, maslové cesto sa pri pečení spojí
-
4
a dať ho na chvíľu do chladničky /čaká sa totiž na cesto v mrazničke/.....asi za pol hodinu spojiť biely jogurt a smotanu, pridať cukor/oba/ a hrubú múku...vyšľahať sneh z bielkov a zľahka vmiešať do smotany..
-
5
masu vyliať na plech
-
6
cesto, ktoré bolo medzitým v mrazničke, nastrúhať na hrubom struháku na koláč..
-
7
piecť v predhriatej trúbe na 180 °C, asi 40 minút....po 10 minútach koláč prekryť papierom na pečenie, aby zhora nezhorel...
-
8
do pol hodiny sa dá krájať......na obrázku mám koláč s čučoriedkovou omáčkou/čučoriedky, trochu vody a cukor chvíľu povariť a ponorným mixérom vymixovať/
Diskusia k receptu