Foto: ppokia
Mám rada niečo sladké ku káve a kupované napolitanky mi moc nechutia. tak som spravila starý recept , ktorý som robila kým som nemala Zobraziť celý popis Mám rada niečo sladké ku káve a kupované napolitanky mi moc nechutia. tak som spravila starý recept , ktorý som robila kým som nemala celiakiu,klasicku múku som nahradila bezlepkovou múkou a sú výborne.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
všetky suroviny zmiešame spolu. Vypracované cesto uložime najmenej na 2 hod. do chladničky.Takto vychladnuté cesto vkladáme do pištole alebo kto nemá môže použiť mlynček ,dokonca už som robila aj tak že som cesto vyvaľkala a povykrajovala rôzne tvary.
-
2
Na vymastený plech nastrelujem rôzne tvary. dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. El. pec 200°C na 10 -15 min.
-
3
Po upečení si pospájame rovnaké tvary nutelou alebo len obalujeme v práškovom cukre s vanilkou. Hotové ukladáme do plechovej dózy. Vydržia veľmi dlho.
musí byť naň delo, ale bo pre nenáročných a nešikovných cukrárov stačí vidlička ,či lyžička?