Piškótové broskyne

monicka347 - bez fotkymonicka347, 31. januára 2013
20
porcií

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtka s cukrom vymiešame do penista pridáme postupne múku, olej, PDP a nakoniec sneh z bielkov.

  2. 2

    Do vymastených a hrubou múkou vysypaných polgulových formičiek naplníme cesto do 1/2 až 3/4 formičky, lebo cesto sa pri pečení nadvihne. Vložíme do stredne vyhriatej rúry a necháme upiecť. Po upečení cesto z formičiek vyklopíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Uvaríme si puding zo zlatého klasu a mlieka. Puding necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo. Polgule naplníme krémom a spojíme.

  4. 4

    Farebnými sirupmi jemne polejeme broskyne. Broskyne obalíme v kryštálovom cukre.

Diskusia k receptu

marianna76
íha... to máš formičky také na košíčky, že? prosím... takéto sme mali pred 18 rokmi na stužkovej a potom sme taký kôš ako tortu dostali a v tom kopu týchto broskyniek...
aroooo
máš ich krásne, škoda, že nie je foto z prípravy, hlavne formičiek.
orchidea
krááááááásne...spomienka na svadby dávnych čias, nesmeli chýbať medzi ostatnými zákuskami...mám doma formičky môžem vyskúšať, páči sa mi recept, si šikuľka...
martamm
Krásne, mám recept od kamošky Zdenky, ktorá bola vychýrená krásnymi broskyňami, ale uložím si aj tento receptík, pre istotu :)
merylin
jéjo, tak to sú naozaj krásne broskyne, vydarili sa ti ,ani ja nemám také formičky, ale uložím si receptík :-))
jeka
kedysi nebolo možné dostať formičky na broskyne,tak sme si ich urobili z malých naberačiek,ale k broskyňam máš ich pekné.
misladelka
Moja mamina ich robievala na svadby, myslela som si, že je to makacka , ale vďaka teba vidím, že sa to dá ľahko zmáknuť ;-) ďakujem. Ozaj, mamina robila sirup rozpustením tých jahôdok -jojo cukrikov. ;-)
fazulka
tieto broskyne sme jedli vlani na dovolenke a boli výborné
zdenka92
Krasne broskyne, chcem sa opytat kolko ich vyjde zo 4vajec? Dakujem