Broskyne

olinka12 - fotkaolinka12, 1. decembra 2010
Broskyne
Foto: olinka12

Tento zákusok pripravujem veľmi rada, lebo je výborný a dobre vyzerá na slávnostnom stole. V sobotu sme mali milú udalosť v rodine krst vnúčika Zobraziť celý popisTento zákusok pripravujem veľmi rada, lebo je výborný a dobre vyzerá na slávnostnom stole. V sobotu sme mali milú udalosť v rodine krst vnúčika tak som napiekla tieto broskyne.

20
porcií
180 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
100 g
150 g
1/2 bal
1/2 l
2 ks
200 g
1 bal
250 g
2 fľaše




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme s cukrom (100g) pridáme žĺtka a múku s kypriacim práškom.Dáme do formy a pečieme.

  2. 2

    Krém:mlieko, zlaté klasy uvaríme na kašu do teplého pridáme cukor a vankový cukor. Necháme vychladnúť a vymieša sa s margarínom.

  3. 3

    Z vychladnutých piškót vydlabeme lyžičkou jamku do každéj dáme za KL kompótovej šťavy a plníme krémom. Potom kompótovú šťavu rozdelíme do dvoch pohárov treba približne 1,5 dcl, pridáme do jedného žltú a druhého červenú potravinársku farbu. Perkom potierame farebnou šťavou a hneď obaľujeme v kryštálovom cukre

Diskusia k receptu

fcielka
JUJ...konecne mam recept na moju oblubenu maskrtu :)
garanco
Už len uvidieť tú krásu! Nádhera! Vždy som si myslela, že je to neskutočná práca, ale vidím, že sa to dá zvládnuť! Prajem vnúčikovi, aj starej mame veľa zdravíčka!
etulik
Uaúúú, krasne,tak konečne viem ako sa to robí. Ja to veľmi nejem ale vsetky moje sestry aj manžel to miluju, urcite im to urobim, to budu pozerat..:-)) ĎAKUJEM, že si to tu dala. Iba nemam formu, aku si to mám kupiť??? Ďakujem za odpoveď.
tatranka
Tento zákusok ozdobí naozaj sviatočnú tabuľu.Sú krásne.Ukladám do KK.Zdal sa mi ecept vždy náročný.No ako vidím,dokážem hádam pripraviť aj ja toto pekné ovocie.
katamama
Olinka12, krásne to vyzerá a určite aj vynikajúco chutí. Si šikovná. Prajem vnúčikovi aj jeho babičke všetko dobré do života!
olinka12
Milé priateľky veľmi pekne ďakujem za komentáre k broskynkám. Je to krásne na stole ja už mám napečené piškóty sú v mrazničke a budú aj na vianočnom stole lebo formičky si musím požičiavať od dobréj susedky lebo ich nikde neviem zohnať na mafiny sú stále ale takéto okrúhle nie. Sused mi povedal, že doležité vedieť kde ich majú a nie je problém tak som im vďačná, že sú ochotný požičať. Vlani som ich piekla vnukovi na stuškovú a keď som ich tu mala tak som si napiekla a na vianoce naplnila boli ako čerstvo pečené. Je to trošku babračka ale výsledok stojí za to tak hurá do pečenia.
rybarik2
Práve som pre Vás všetky zistila, že v novej predajni T-Formax pečenie hrou v Dubnici nad Váhom predávajú pomôcky na pečenie
a maju formičky na broskyne 30 ks za 3 eura, a okrem toho aj silikónové s priemerom 3, 4, 6, a 8 cm cena foriem 11,62 eur.
Tovar posielajú aj na dobierku. Srdečne všetkých pozdravujem.
adresa www.peceniehrou.sk
hortenzia51
Tieto broskyne sme piekli už roku 1970 na svadbu mojej sestry.Formičky sme si urobili z malých vareškov-naberačiek,takže sme si poodlámovali ručky.Bolaže to parada na takej dedinskej svadbe,,,
evanaaa
Olinka, prosím ťa, vidím, že nik sa na to nepýta, len ja, ale tie kompóty sú len kvôli šťave, ( breskyne sa zjedia zvlášť, nie?). Takže, ak nemám broskyne, stačí tam dať aj inú šťavu, alebo sirup?
sedmak
Na ten kompot som sa chcela opýtať aj ja.Ešte som broskyne nikdy nerobila,mohla by som vedieť aké sú veľke.Nedali by sa upiecť vo formičkach na medovnikové gule?
torticka
Toto sa kedysi u nás, na dedine, pieklo na svadbách. Hlavná kuchárka nikdy nechcela prezradiť recept. Teraz ho už mám. Som veľmi rada.
olinka12
Ano tie kompóty sú iba kvôli šťave na druhý deň niečo uvarím také aby sa kompót zjedol. Rybárik2 ďakujem za typ formy som si už aj objednala dúfam, že prídu už nebudem musieť požičiavať.
valeri
tiež sa mi to vždy páčilo, len som n ikdy nenašla v obchode formičky
lumilka1
Broskynky pečiem aj ja, len do jamky v piškote nedavam kompótovú šťavu ale mandľový likér,alebo mand.aromua trošku džemu.Keďže nemám formičky tak ich pečiem v malých naberačkách bez ručiek.
janinka512
No maminka musím povedať,že broskynky nielen dobre vyzerali,ale aj výborne chutili.A krém je výborný,taký ľahučký,skoro som ho maminke zjedla,kým dorobila koláčik :-D
orchidea
Pridávam sa k všetkým chválam, ozaj sú krásne. Ja som tento zákusok ak sa to dá tak nazvať, videla naposledy pred veľa rokmi na svadbe, som rada, že už viem, ako sa robí a určite vyskúšam, pretože si vďaka rybarik2 idem objednať potrebné formičky. Ďakujem!
celka
Takové broskvičky se u nás dělají do balíčků ke svatebním koláčkům,
ale mám dojem, že je u nás kuchařky dělají z marcipánu. Něvěděla jsem, že existují formičky zvlášť na pečení broskviček. Recept si uložím a po formičkách se podívám po obchodech.
vierik
Tiež som mala problém zohnať formičky,ďakujem tiež za adresu,určite ich upečiem sú krásne,díky.
olinka12
Milé varešky formičky som objednala ako nám poradila rybárik12 a formičky mám svoje veľké ďaaakuuujeeem za tip . Je to veľmi fain zasielkový obchod majú tam neskutočné veci k pečeniu a iba štyri dni trvalo a zásielka bola doma. Odporúčam pokochajte sa je tam čo obzerať.
elisticka
wau to su krasne :)) veru ich musim vyskusat mne sa vzdy pacili ked boli na svadbach v kosiku:-))
olinka12
elisticka ďakujem za komentár aj po rokoch ani sa mi nezdá, že to bolo tak dávno broskynky pečiem často odkedy mám svoje formičky mňa veľmi zaujala tvoja tortička ruža neviem či by som sa na také niečo odhodlala mám ju uloženú v mojej KK možno dostanem odvahu a vyskúšam.
marika21
Broskynky sú krásne, chutné. Bolo by dobré pri receptoch uverejniť aj na akom plechu,formičky, pomôcky zaujímavé, ktoré nepoznáme odfotiť a uverejniť. Pri príprave receptu aspoň jeden obrázok so zaujímavými pomôckami, tak ako v tomto recepte by nás to potešilo. Ďakujem. Jedávala som takéto broskynky. Tiež boli pečené na naberačkách.
olinka12
marika21 som rada, že ťa recept zaujal. Na broskynky mám formičky, ktoré som si objednala ako mi tu odporučila jedna pani z varešky.
olinka12
Ja mám 30 ks a treba raz umývať okolo 35 ks broskýň vydá z tejto dávky
olinka12
Varešky trošku sa pochválim tieto broskyne som mala uverejnené pred nedávnom v piatkovej pravde vareška ma veľmi potešila aj touto cestou ďakujem
pipinulkaa
Ahojte vareškárki, ako dlho broskynky vydrzia cerstve? rada by som ich spravila na svadbu ale neviem kedy sa do toho mozem pustit aby sa mi to nepokazilo :-(
olinka12
Pipinulkaa ak robím tieto broskynky pri nejakej príležitosti ak na sobotu tak piškotu si upečiem vo štvrtok a plním piatok poobede.Robila som ich už aj v lete na svadbu v chladničke vydržia aj 2-3 dni.
pipinulkaa
@Olinka12 (17.8.2016 21:29)

dnes som skusala urobit aspon tie piskotky, celkom sa mi to podarilo, aj celkom mi vysli pekne s lyzickou von z formiciek :-) robila som len na skusku ci sa mi to vobec podari. len este by som chcela vediet ta dierka dnu sa robi len taka malicka alebo vacsia? inak dakujem za odpoved :-)
pipinulkaa
@Olinka12 (17.8.2016 21:29)

citala som niekde ze tie korpusiky sa daju dat aj do mrazaka a potom iba vytiahnut. je to pravda? kiezby sa mi podarili taketo krasne ako tie vase :-) a na vrch ten listok co je to? je to z marcipanu? alebo co tam mozem mat co je lahko dostupne? :-) este raz dakujem za pomoc
olinka12
@Pipinulkaa (21.8.2016 19:55)

Ozdoba sú lístky z krušpánu neviem či je to správny názov krička u nás sa to tak volá. Bez problému dám do mrazničky a vyberiem keď potrebujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia