Mandarínková roláda
Mandarínková roláda

Piškótová roláda s mascarpone a mandarínkami videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 5. novembra 2022

Každý týždeň Vám budeme prinášať skvelé, jednoduché a chutné recepty. Dnes si spolu s Veronikou upečieme vynikajúcu roládu s mascarpone krémom a mandarínkami.

60 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
1 ČL
1 ČL
130 g
Krém:
400 g
200 ml (33 %)
100 g (alebo podľa chuti)
1 PL
1 KL
300 ml
Na posypanie papiera:
Na ozdobu:
2 ks čerstvé




Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy dáme vajcia. Pridáme k nim cukor a vanilkový extrakt. Šľaháme približne 8-10 minút, kým nezískame krémovú nadýchanú penu.

  2. 2

    Múku zmiešame s práškom do pečiva. Polovicu vsypeme k pene a prešľaháme na pomalých otáčkach. Vsypeme aj druhu polovicu múky a opäť prešľaháme na pomalých otáčkach.

  3. 3

    Na plech prilepíme papier na pečenie trochou cesta, aby sa nešmýkal. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C približne 10 minút.

  4. 4

    Čistý papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a preklopíme naň upečenú piškótu. Vrchný papier potrieme vodou. Papier opatrne stiahneme z piškóty a položíme ho späť na piškótu. Prikryjeme utierkou a korpus necháme chladnúť približne 20 minút.

  5. 5

    Krém: Mascarpone vyšľaháme s cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a citrónovou šťavou. V druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie na šľahačku, ktorú pridáme do mascarpone zmesi a všľaháme na pomalých otáčkach.

  6. 6

    Vychladnutú piškótu potrieme 2/3 krému. Na krém rovnomerne poukladáme scedené mandarínky z kompótu. Opatrne zvinieme a roládu zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme stuhnúť v chladničke približne 2 hodiny.

  7. 7

    Potom roládu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme čerstvými mandarínkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia