Pirohy z Kamenice nad Cirochou

Autor receptu: darina11

Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod.boli na stole a všetci sme si na nich pochutili.

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tvaroh zmiešame s nasekaným kôprom, soľou a pripravíme si aj lekvár.
  2. Z múky a vlažnej vody si pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenom lopári vyvaľkáme prvé cesto,ostrôžkou vykrojíme kocky asi 5 x 5cm.Na tieto poukladáme kôpky lekváru veľkosti liesk.orieška,lebo pirohy budú dosť malé. Okolo kôpok dôkladne ručne postláčame cesto aby lekvár potom nevytiekol.Podobne pokračujeme aj s druhým cestom,na ktorý dávame kôpky pripraveného tvarohu.Potom pirohy odvaríme vo vriacej vode.Keď vyplávu na povrch vyberieme ich spolu do misy,polejeme rozpusteným maslom a nesmieme zabudnúť posoliť!!!
  3. Sú zvláštne sladko-slané ,ale chutia výborne.