Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
1 ks
1 dl
100 g
250 g
200 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso pomelieme a orestujeme na nadrobno nasekanej cibuli, pridáme bryndzu a dobre premiešame. Cesto pripravíme z múky, vajca a vody. Osolíme a dobre prehnetieme, necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme údeným mäsom.

  2. 2

    Prehneme, okraje potrieme vodou a stlačíme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Slaninu nakrájame na malé kocky a pomaly pečieme, až z nich budeme mať chrumkavé škvarky. Cibuľu nakrájame na kolieska, posypeme hladkou múkou a usmažíme.

  3. 3

    Hotové pirohy dáme na tanier, posypeme pečenými škvarkami s masťou a nakoniec pridáme kyslú smotanu a viedenskú cibuľku.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Vymazať
Robievam osobitne bryndzové, a osobitne s údeným mäso, ale to nemiešam. Bryndzovú plnku treba vychutnať. Pirohy robím zásadne zo zemiakového cesta a do bryndzovej plnky dávam strúhaný varený zemiak.

Pridaj komentár k receptu: