Pirohy plnené mäsom z vareného kohúta

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kohúta varíme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a zmesou naplníme pirohy.
  2. Pirohy: zemiaky zomelieme, pridáme vajcia, soľ, múku a vyformujeme cesto. Potom z neho urobíme bochník a vyvaľkáme. Formičkou na pirohy vykrojíme, naplníme zmesou, preložíme a varíme vo vriacej vode asi sedem minút. Podávame preliate omáčkou.
  3. Omáčka: do hrnca dáme smotanu, zavaríme, ochutíme soľou, korením a pridáme čerstvo nakrájanú pažítku.
  4. NÁŠ TIP: Rátajte s tým, že kohúta musíte variť niekoľko hodín, aby bol mäkký. Ak nezoženiete kohúta, môžete použiť aj mäso zo sliepky. Ak budete hydinu variť v tlakovom hrnci, bude jedlo pripravené skôr.