Pirohy plnené hubami a syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky, vajec a teplej vody zamiesime cesto. Prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nasekaný cesnak, soľ, korenie a šampiňóny. Krátko podusíme a necháme vychladnúť. Primiešame nahrubo nastrúhaný syr, vajce a petržlenovú vňať. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska.
  3. Šampiňónovú zmes naložíme lyžičkou na kolieska z cesta, preložíme na polovice a okraje vidličkou pritlačíme. Pirohy dáme variť do osolenej vriacej vody asi na päť minút podľa veľkosti. Po vyplávaní na povrch ich vyberieme. Podá-vame poliate rozpusteným maslom.