Piroh z kozím syrom z majonézového cesta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Robila som na spôsob ruských pirohov.majonézové cesto je fajné mäkučké a tiež je vhodné na slané pečivo.samozrejme,že môžme miesto kozieho syra použiť nejaký iný ,napr.tvrdý na postrúhanie.

1 hod minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Pripravím s i na začiatok dva misky.Jednú väčšiu,druhu menšiu.Do väčšej si nalejem mlieko,pridám droždie,múku,soľ a cukor.
  2. 2-3 minútkyvymiešam a nechám na teplom mieste vykysnuť.
  3. Medzi tým si v druhej miske vyšľahám vajcia,majonézu a Mäkké maslo.
  4. Ked cesto vykysne ,tak vlejem doň vyšľahané vajcia,
  5. a zapracujem zbytok múky.
  6. mala by vzniknuť hustejšia konzistencia.
  7. Nechám na teplom mieste vykysnúť,
  8. Potom cesto na doske prepracujem
  9. rozdelím na 4 častí.
  10. Každé cesto vyvaľkám do kruhu na 1 cm.Na polovicu cesta rozložím šunkuvú salámu nakrájanú na kocky,na to syr,
  11. posýpem korením a pažitkou.
  12. Preložím na polovicu,tým zakryjem plnku.Kraj cesta zatočím a jemne zatlačim.
  13. Hotový poroh položím na pomastený plech,nechám 15-20 min.podkysnúť a upečiem.
  14. Upečené do zlatista nechám vychladnúť.
  15. Dobrú chuť.