Piroh z kozím syrom z majonézového cesta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Robila som na spôsob ruských pirohov.majonézové cesto je fajné mäkučké a tiež je vhodné na slané pečivo.samozrejme,že môžme miesto kozieho syra použiť nejaký iný ,napr.tvrdý na postrúhanie.
1 hod minút príprava |
20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pripravím s i na začiatok dva misky.Jednú väčšiu,druhu menšiu.Do väčšej si nalejem mlieko,pridám droždie,múku,soľ a cukor.
- 2-3 minútkyvymiešam a nechám na teplom mieste vykysnuť.
- Medzi tým si v druhej miske vyšľahám vajcia,majonézu a Mäkké maslo.
- Ked cesto vykysne ,tak vlejem doň vyšľahané vajcia,
- a zapracujem zbytok múky.
- mala by vzniknuť hustejšia konzistencia.
- Nechám na teplom mieste vykysnúť,
- Potom cesto na doske prepracujem
- rozdelím na 4 častí.
- Každé cesto vyvaľkám do kruhu na 1 cm.Na polovicu cesta rozložím šunkuvú salámu nakrájanú na kocky,na to syr,
- posýpem korením a pažitkou.
- Preložím na polovicu,tým zakryjem plnku.Kraj cesta zatočím a jemne zatlačim.
- Hotový poroh položím na pomastený plech,nechám 15-20 min.podkysnúť a upečiem.
- Upečené do zlatista nechám vychladnúť.
- Dobrú chuť.