Pikantné medové kurča pre lenivcov

Autor receptu: marauder

Recept je určený pre lenivcov a totálnych amatérov. Ideálny aj na krídielka. Rýchla príprava, minimálna náročnosť. Kategória: "Sám doma"!

4-6
porcie
5 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kurča rozporcujeme na 4 - 6 častí. Osolíme, okoreníme, prelejeme hotovou marinádou "Medová pikantná" (Mikado, ale určite sú aj iné), premiešame. Necháme marinovať, aspoň kým si neumyjeme ruky a rúra sa nezohreje na požadovanú teplotu. Otvoríme si fľašu vína.
  2. Pekáč s roštom naplníme vodou, na rošt porozkladáme kúsky kurčaťa. Vložíme do vyhriatej rúry, počas pečena 1-3x otočíme, popíjame vínko. Počas posledného obracania môžeme na rošt pridať jablká.
  3. Podávame bez príboru s miskou teplej vody, pre náročných s plátkom citróna. Pozor, neslúži na pitie!! Na to máme vínko. Ako príloha je vhodné čokoľvek, načo máte chuť.