Piešťanský zákusok fotorecept
Foto: jack
Tento zákusok som nerobila hádam aj 100 rokov:-) Na druhý deň je mäkkučký a veľmi chutný. Hodí sa aj na Vianoce a hlavne, ide Zobraziť celý popisTento zákusok som nerobila hádam aj 100 rokov:-) Na druhý deň je mäkkučký a veľmi chutný. Hodí sa aj na Vianoce a hlavne, ide tam iba 1 vajíčko:-)
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1/2 kg |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1/2 bal. |
|
3 PL |
|
1 dkg |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
150 g |
|
150 g |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Použila som plech z rozmermi 25×37 cm. Ale kľudne môžte použiť aj trošku menší. Ja som nemala.
- 2
Múku si preosejeme. Pridáme nastrúhanú zmäknutú Heru, cukor, prášok do pečiva, vajce a v mlieku rozpustené droždie.
- 3
Cesto dobre vypracujeme do hladka a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti.
- 4
Každý diel osobitne vyvaľkáme rovno na pečiacom papieri. Vaľká sa veľmi dobre. Keď sa bude lepiť na valček, tak len trošku pomúčime. Upečieme do ružova každý zvlášť.
- 5
PLNKA: V studenom mlieku rozmiešame múku. Uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
- 6
Kryštálový cukor upálime na karamel. Pomaly miešame, aby nám neprihorel.
- 7
Karamel pomaly vlievame do vychladnutej kaše. Rýchlo miešame. Pozor, aby nám karamel neprskol na ruku!
- 8
Vznikne nám takáto karamelová kašička. Necháme vychladnúť.
- 9
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.
- 10
Do vyšľahaného masla pomaly pridávame vychladnutú karamelovú kašu. Vyšľaháme.
- 11
Karamelový krém rozdelíme na 3 rovnakè časti. Jednu menšiu naberačku si necháme na vrchný plát.
- 12
Upečené a vychladnuté pláty naplníme krémom. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 13
Polejeme rozpustenou čokoládou. Krájame na druhý deň. Pláty si môžte upiecť aj tri. Budú trošku hrubšie a zákusok bude vyšší. Dávno som robila aj tak.
- 2
Ďakujem ti pekne milá @Kukulienka.Spomenula som si naň minulý týždeň a reku musím ho už urobiť.Robila som ho ešte keď som bývala doma,ako slobodná.Potom ešte pár krát,a potom zapadol recept "prachom".Oprášila som ho a teraz si ho znova vychutnávame;-)
Ďakujem.
Ďakujem za komentár.No neviem či medové pláty by bolo to pravé orechové.Predsa sú z medom a bola by to už iná chuť.Ale skúsiť môžeš a potom daj vedieť aké to bolo;-)
Ďakujem ti Izka.No mne ujo google povedal,že pod týmto názvom sa tu nič také nenachádza,tak preto som to tu dala;-)Keby som vedela,že ty ho tu máš,pod iným názvom...No nič.Pekný víkend ti prajem☺
No nie...Ty a nič nepiecť?To sa mi nechce veriť.Tak vieš čo?mám nápad.Zbaľ rodinku,naštartuj káru a poďho na koláčik aj kávičku.A možno aj iné
Problémy pri zobrazení komentáru môžu nastať, ak v komentári použijete znak horný apostrof, ktorý koliduje s programovacim kódom našej stránky. Prípadne nám môžete napísať svoj komentár na redakcia@varecha.sk a my ho radi zverejníme. Za vzniknuté problémy sa ospravedlňujeme.
Písala som toho viac,no nevzalo mi to.Nechápem...Ty váhu riešiť vôbec nemusíš
Ďakujem pekne.Píšem z mobilu.
Ahoj milá Haji.Ďakujem za komentár aj nahliadnutie.Tak vieš cesto sa vaľkalo super len ten papier si treba sem tam pridržiavať.Chodí s tebou ako živý:D Nakoniec som to robila už len jednou rukou:-))))Musím zohnať holúbka,zabalím a pošlem.Do rána hádam doletí...
Ďakujem pekne.
Ďakujem pekne.Určite skús.
Jasné opravujem 1 dgk.Ospravedlňujem sa,ale chybička se vloudila:-)
Haha tak dojdi milá Cezminka,ešte niečo málo máme.3ks sa určite nájdu:D Ďakujem ti pekne.
Ďakujem milá @Nika168 .Potešila si ma.Pekný víkend.
Ďakujem pekne.Na poslednom obrázku je čerstvo poliaty koláčik.Preto je ešte taká lesklá poleva.Trošku čokolády si nechám,koláč dám stuhnúť,a potom s tou zvyšnou čokoládou postriekam.(keď treba,trošku ju zas zohrejem,aby bola riedka).Robím to polievkovou lyžicou,trošku naberiem čokoládu a chodím s ňou po kolači,hore dole.Ale dobrý grif je na to,kúpiť striekačku,ako majú zdr.sestričky,natiahnuť čokoládu a postriekať zákusok.Bude to pekné rovnomerné.Ja ešte tú striekačku nemám.
Ďakujem ti pekne za komentík.