Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Nakladana hovadzina - corned beef je oblubena varena a bravcove maso pickled pork je oblubenejsie ked je upecene. Takto upravene maso je chutne ked sa podava teple, ale je aj velmi dobre studene napriklad na pripravu oblozenych chlebikov.

15+5dni marinovanie minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Vsetky uvedene suroviny na marinadu som dala do vody a nechala som to vsetko spolu povarit asi 10 minut. Do marinady sa moze samozrejme pridat rychlosol-sanitra. Maso bude potom mat peknu ruzovkavu farbu. Ja sa ale snazim rychlosoli vyhybat, tak som ju nepouzila. Na tento recept sa moze pouzit rozny kus bravcoviny ktory je vhodny na pecenie. Ja som pouzila kusok zo stehna a kusok krkovicky.
  2. Maso som dala do studenej marinady. Odlozila som ho do chladnicky a nechala som ho marinovat 5 dni.
  3. Po piatich dnoch som maso vybrala z marinady. Dala som ho do misky na pecenie. Na maso som poukladala nastruhanu pomarancovu koru a do misky som este vlozila ocistenu cibulu pokrajanu na stvrtky. Maso som podliala 1/2 salkou vody. Prikryla som ho a vlozila som ho do vyhriatej rury 180C.
  4. Po 1,5 hodine som maso vybrala z rury pootacala som ho, popolievala som ho so stavou a prilozila som k nemu jablcka.
  5. Maso som potom este piekla prikryte dalsiu 1,5 hodinu.
  6. K upecenemu masu som podavala opecene zemiaky. Zemiaky som uvarila v supke. Uvarene zemiaky som ocistila, mierne som ich stlacila dlanou a opiekla som ich na masti.
  7. Nakrajane maso na tanieri som preliala uhorkovou omackou.
  8. Cast marinovanej studenej krkovicky som tiez podavala k zemiakom ktore som upiekla so smotanou a s cesnakom.