Piñata cake

Autor receptu: summerx

Kamarátka mala narodeniny a ja som jej chcela upiecť nejakú originálnu (a hlavne ľahkú:D) tortu. Postup som našla na internete, tak som skúsila spraviť niečo podobné a vzniklo z toho toto :)

15
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto je klasické piškótové, len som dala menej cukru. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, pridáme po lyžiciach minerálku a olej, pridáme PDP s múkou, kakao a nakoniec bielka vyšľahané so štipkou soli. Cesto vylejeme do formy na tortu a pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút alebo až kým cesto nie je upečené.
  2. Pripravíme si plnku, ja som robila jahodovú. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom, zlatý klas uvaríme s 300 ml mlieka na hustý puding. Keď vychladne, primiešame do šľahačky, pridáme pokrájané jahody a cukor podľa chuti.
  3. Postup som robila podľa tohto obrázka, tu asi ani nie je čo vysvetľovať lebo postup je naozaj pekne do detailov nafotený. Ja som dala dovnútra okrem lentiliek aj gumené medvedíky a rôzne cukríky.
  4. Vrch torty som poliala len čokoládovou polevou, nech vyzerá tá torta tak "obyčajne", ale môžte tortu vyzdobiť ako chcete.
  5. Torta bola fajná a aj pekne vyzerala, len som ju už nestihla odfotiť keď bola pekná :D Tak aspoň takto. Dobrú chuť :)