Petrove fazuľky
Autor receptu: zemo
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň budú Petrove fazuľky. Nazval som ich podľa známeho, ktorý o nich stále básnil. Neklamal. Bašta ako hrom!
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľky scedíme a na rozpálenom oleji osmažíme. Stále miešame, aby sa na každý lusk dostalo až do jej schrumkavenia.
- Pred dokončením pridáme roztlačený cesnak a soľ a dobre premiešame. Potom na ohni fazuľky necháme iba chvíľku, bo nám cesnačok zhorkne jak taký blen.
- Dáme na tanier a posypeme postrúhaným syrom. Zvykol som posypať fazuľky osmaženou slaninou. Je to ešte lepšie, ale slabšie žalúdky a črevné trakty potom dosť dôrazne protestujú. Jeme s čerstvým chlebom a zažívame ako by povedal priekopník nových trendov v stravovaní pán Imrich D.: Nebíčko v papulovi!
- Jedlo sa osvedčilo hlavne v našom kolektíve v uzavretej miestnosti počas surových jesenných a zimných dní. Otravné návštevy a šéfstvo k nám síce vtrhli ako veľká voda, ale ihneď sa vyplavili ako také čurčeky umierajúceho pramienčoka na Sahare.