Pestrý zemiakový šalát

Autor receptu: martinis

Plátky zemiakov so zmesou listových šalátov a žltou paprikou, zaliate dressingom z bieleho jogurtu a horčice, výborné ako príloha či večera :)

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tento šalát je skvelý, ak chcete prekvapiť priateľov netradičnou prílohou k nedeľnému obedu, taktiež sa výborne hodí na večeru, keďže zaženie hlad aj chuť na ničo dobré a zdravé. A jeho príprava nezaberie viac než 20 minút :)
  2. Množstvo zemiakov na šalát nie je fixné, záleží len od vášho hladu :) 300 gramov je len môj odhad, použil som 5 menších zemiakov. Očistíme ich, umyjeme a pokrájame na tenučké plátky.
  3. Plátky zemiakov dáme variť do osolenej vody na 15 minút. Tento čas využijeme na umytie papriky a jej pokrájanie na rezančeky, ktoré pridáme aj so šalátom do misy.
  4. Dressing je tentokrát naozaj jednoduchý a len štvorzložkový : 3 či 4 lyžice jogurtu, lyžica dijonskej horčice, soľ a mleté čierne korenie. Príprava ako vždy, stačí premiešať a zaliať ním zeleninu :)
  5. Zemiaky scedíme a ako poslednú prísadu dáme do misy. K tomuto šalátu sa vynikajúco hodí aj špeciálne korenie na zemiaky s rozmarínom, ktoré je bežne dostať v supermarketoch. Ak ho máme, trocha ním zemiaky posypeme a všetko zmiešame.
  6. Tento šalát plný dynamických farieb rozhodne nie je taký fádny ako klasický majonézový šalát, mne však chutí omnoho viac. Pred podávaním môžte doplniť aj kolieskami paradajok :-))