Nevyzerá ako pestrý koláč, ale to z nedostatku ovocia.
Suroviny
| 4 ks |
|
| 1 šálka(200ml) |
|
| 1 šálka |
|
| 1/2 šálky |
|
| 2 šálky |
|
| 1 bal. |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| ľubovoľné |
|
| troška (môže byť) |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame do penista. Postupne pridávame olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a napokon sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech.
- 2
PLNKA: Tvaroh dobre rozmiešame, pridáme práškový a vanilkový cukor, mlieko, vajcia a dohladka zamiešame. Plnku dáme do vrecúška na zdobenie a vtláčame ju do cesta do tvaru mriežky. Do štvorčekov poukladáme rôzne ovocie. Pečieme pri teplote 180 °C. Na vrch môžme dať aj číru želatínu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









myslím:
2 š polohrubá múka
1 š mlieko..
chutná hrnčeková klasika..:-)