Recept Jamieho Olivera. Je výborné a lahodné. Jamie tvrdí, že lepšie je pripravované ručne v mažiari. Je to možno preto, že tlčením a udieraním Zobraziť celý popisRecept Jamieho Olivera. Je výborné a lahodné. Jamie tvrdí, že lepšie je pripravované ručne v mažiari. Je to možno preto, že tlčením a udieraním na listy bazalky sa do pesta uvoľní viac chutí. Ja som bola lenivá a robila som v mixéri :-)
porcie
Postup
-
1
Do mažiara alebo mixéra vložíme cesnak a bazalku, roztlčieme alebo rozmixujeme.
- 2
Na suchej panvici si opražíme píniové jadierka. Necháme ich vychladnúť a pridáme k pestu. Znova roztlčieme alebo rozmixujeme.
- 3
Zmes presypeme do misky a pridáme polovicu parmezánu. Zľahka miešame a pridáme dostatočné množstvo oleja, aby nám vznikla polovlhká hustá zmes.
- 4
Ochutnáme, pridáme soľ, korenie a zvyšok syra.
- 5
Pridáme ďalší olej a znova ochutnávame a dochucujeme podľa vlastnej chuti. Keď sme už s dochucovaním hotoví, môžeme pridať trochu citrónovej šťavy. Je to dobré na zvýraznenie bazalkovej arómy.
- 6
Dáme do fľašky alebo nádoby a šup s ním do chladničky. Používame do cestovín, pečenému mäsu, či k zelenine.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
@jangerka mas pravdu, ja som si minule kupila v obchode a nebolo take dobre...Inak ocino vcera robil aj bazalkove pesto a aj pesto z petrzlenovej vnate, tiez je vyborne.