Perníkový koláč s jablkami a orechmi fotorecept
Jablká, orechy, k tomu čokoládová poleva s kyslou smotanou dodáva koláčiku výbornú chuť. Aktuálny na tento čas, skúste upiecť, nemusí sa báť ani Zobraziť celý popisJablká, orechy, k tomu čokoládová poleva s kyslou smotanou dodáva koláčiku výbornú chuť. Aktuálny na tento čas, skúste upiecť, nemusí sa báť ani začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
1,5 hrnčeka (vlažné) |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 ks nastrúhané |
|
hrsť |
|
hrsť (nasekané) |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Poleva: | |
200 g (mliečna alebo horká) |
|
3 PL (16-18 %) |
|
Postup
-
1
Suroviny na koláč.
-
2
Jablká umyjeme osušíme a nastrúhame na strúhadle. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, kypriaci prášok do perníka, kakao, mletú škoricu, sódu bikarbónu a všetko premiešame. Pridáme nasekané orechy, nastrúhané jablká, hrozienka zbytok surovín.
-
3
Mixérom alebo varechou dobre premiešame. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou nalejeme pripravené cesto.
-
4
Rúru predhrejeme 180 stupňov pečieme 30-35 minút.
-
5
Upečený korpus necháme vychladnúť, potom potrieme džemom. Čokoládu polámanú na menšie kúsky dáme do misy rozpustíme vodnom kúpeli. Stiahneme z plameňa, po lyžiciach pridáme kyslú smotanu, dobre premiešame a polejeme po celom korpuse. Koláč dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
Tiež perníkový koláč:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. Pozdravujem.