Horúca čokoláda
Horúca čokoláda

Skutočne horúca čokoláda

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 7. novembra 2021

Veľmi jednoduchý recept na skutočnú horúcu čokoládu. Hlavné suroviny sú čokoládové, a preto musia byť kvalitné. Čokoláda s obsahom kakaa najmenej 70 % Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý recept na skutočnú horúcu čokoládu. Hlavné suroviny sú čokoládové, a preto musia byť kvalitné. Čokoláda s obsahom kakaa najmenej 70 % a kvalitné alkalizované kakao.
Zdroj: https://youtu.be/9cmjVbwGiyo

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 g
7 g
60 g (70 % a viac)
25 ml
400 ml




Postup

  1. 1

    Cukor, kakao a vodu dobre premiešať a priviesť do varu.

  2. 2

    Do vriacej zmesi pridať polámanú alebo nastrúhanú čokoládu. Zohrievať na pomalom ohni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

  3. 3

    Postupne prilievať teplé mlieko (350 ml) a dôkladne miešať, kým zmes nebude homogénna. Zmes opäť priviesť do varu. Horúca čokoláda hotová. ?

  4. 4

    Horúce mlieko (50 ml) vyšľahať na hustú a stabilnú penu. Objem mlieka sa ma zväčšiť približne trojnásobne. Penu dať na horúcu čokoládu.

  5. 5

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/9cmjVbwGiyo

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia