Skutočne horúca čokoláda
Foto: razomzastolom
Veľmi jednoduchý recept na skutočnú horúcu čokoládu. Hlavné suroviny sú čokoládové, a preto musia byť kvalitné.
Čokoláda s obsahom kakaa najmenej 70 % Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý recept na skutočnú horúcu čokoládu. Hlavné suroviny sú čokoládové, a preto musia byť kvalitné.
Čokoláda s obsahom kakaa najmenej 70 % a kvalitné alkalizované kakao.
Zdroj: https://youtu.be/9cmjVbwGiyo
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukor, kakao a vodu dobre premiešať a priviesť do varu.
- 2
Do vriacej zmesi pridať polámanú alebo nastrúhanú čokoládu. Zohrievať na pomalom ohni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- 3
Postupne prilievať teplé mlieko (350 ml) a dôkladne miešať, kým zmes nebude homogénna. Zmes opäť priviesť do varu. Horúca čokoláda hotová. ?
- 4
Horúce mlieko (50 ml) vyšľahať na hustú a stabilnú penu. Objem mlieka sa ma zväčšiť približne trojnásobne. Penu dať na horúcu čokoládu.
- 5
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/9cmjVbwGiyo
Tiež horúca čokoláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu