Najlepší perník aký ste kedy papali:)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru dáme predhriať na 180 stupňov. Mlieko ohrejeme, aby nebolo príliš studené z chladničky (neprevariť, len mierne ohriať). Vo väčšej (odporúčam v hlbokej) miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom (asi 5 minút), za stáleho mixovania pridávame po lyžiciach všetok olej. Pridáme sódu bikarbónu, kakao, škoricu a džem (nemusí byť len ríbezľový môže byť akýkoľvek kyslejší, môže byť aj kompót napr. ríbezle, brusnice, čučoriedky). Do cesta sa môžu pridať podľa chuti aj hrozienka, orechy alebo kokos. Pridáme mlieko, pomixujeme a pridáme múku a perníkový prášok. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Upečený ešte teplý koláč potrieme džemom a posypeme kokosom.
@nika182 , určite výborný perníkový koláčik. Ten džem v ceste ho urobí šťavnatým, viem si predstaviť. Ukladám si do KK.