Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perník mäkký ako pavučinka fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 26. marca 2017
Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept)
Foto: luwinka

Preto som ho nazvala ako pavučinka, lebo je aj taký naozaj mäkučký. Forma, v ktorej som ho piekla nie je na vzhľad pekná, ale dobre sa mi v nej pečie. Priemer formy je 22 cm.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
200 g
0,5 dcl
150 g
1 ČL
1 hrsť
1 PL
1 ČL
200 ml
1/2 bal
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia si vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme olej, múku, sódu bikarbónu, škoricu, kakao, prášok do perníka. Dobre vymiešame. Teraz pridáme mlieko a nakoniec dáme ešte za hrsť strúhaného kokosu. Ešte raz poriadne premiešame.

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto.

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme na 180 stupňov 30 minút.

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte horúci perník potrieme džemom.

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz dáme na vrch čokoládovú polevu. Posypeme strúhaným kokosom.

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme samovoľne stuhnúť.

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V reze.

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Perník je vhodný ku kávičke. My sme si dali dnes k nemu horúcu čokoládu. Mňamka:-)

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Je výborný.

    Perník mäkký ako pavučinka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
@Luwinka (27.3.2017 14:47)

môže byť aj tak, lebo ľubovolne znamená hocijako, akokoľvek, bez presne určených nejakých pravidiel. len v tejto spojitosti - nechať stuhnúť- to vyznie troška divne, pre mňa smiešne. prepáč, už som si to viackrát všimla, vždy sa pousmejem, keď si to prečítam. ale neber to ako podrývanie, to bola len taká malá technická poznámka
super sikulka, a nic si nerobte z ludi co tu rypaju...strasne ved je to uplne jedno..lubovolne..slovaci..to su oni stale rypaju..tak ma toto tu vytaca..a preto sem uz nedavam recepty..lebo clovek sem prida recept..a furt tu niekto rypne a hlavne tu na vareche..dotycna ..moze byt rada ze tu ma recept..a podla toho moze upiect a nie rypat slovickami..jaj..mam take nervy...
@Root (27.3.2017 21:26)

Ty sa tu fakt spravas ako Zorro pomstitel, ako tu niekto nedavno trefne napisal.
Tvoj ironicky koment je hodny akej cenovej skupiny? Triesku v mojom oku vidis, brvno vo svojom nie.
Viac nereagujem, nebudem tento recept zaplavovat takouto "debatou"
Luwinka, prepac
@Mata3636 (27.3.2017 21:45)

Hlavne, že ty si mohla zaplavovať tento recept neskutočne inteligentnou a dôležitou debatou (alias malými technickými poznámkami) o slovíčku ľubovoľne, neviem, čo by si spravila, keby to autorka neupravila? Išla sa sťažovať na Lampáreň alebo rovno na Ústavný súd?

Pridaj komentár k receptu: