do rajnice som dala po lyžice masti..keď bola horúca pridala som k nej pokrájanú cubuľu a cesnak..
pridala k nej pokrájané mäso a dusila, pokiaľ sa všetka voda neodparila...
do opraženého mäsa som pridala červenú mletú papriku a kečup..zamiešala, pridala soľ, korenie a podliala paradajkovým pretlakom...počas dusenia som podlievala perkelt vždy 1 dl vody...dochutila soľou...
hotový perkelt som odstavila a dokončila kapustu..
do rajnice som dasla pokrájanú údenú slaninu,
pridala pokrájanú cibuľu a keď bola opečená, pridala som pokrájanú kapustu..
kapustu som chvíľku dusila v rajnici a potom som ju podliala takým množstvom vody, aby bola ponorená vo vode...
Ke´bola kapusta asi po 15 min. uvarená, urobila som na troške masti a hladkej múky zápražku...pridala k nej červenú papriku, podliala vodou , pomiešala a pridala ku kapuste..
pridala k nej paradkový pretlak, povarila, dochutila a odstavila..
občas zvyknem uvariť k tomuto jedlu zemiaky a tak uložiť na tanier, že do stredu dám zemiaky, na vrch pridám perkelt aj so šťavou a okolo uložím paradajkovú kapustu...pokiaľ zemiaky nevarím, podávam toto jedlo s chlebíkom...
a takto to vyzerá na tanieri....veľmi chutné, jednoduché jedlo a prajem dobrú chuť..