Perkelt v paradajkovej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Neše obľúbené jedlo...

3
porcie
120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. kapustu som pokrájala ...
  2. bravčovú lopatku umyla, pokrájala na kocky..
  3. do rajnice som dala po lyžice masti..keď bola horúca pridala som k nej pokrájanú cubuľu a cesnak..
  4. pridala k nej pokrájané mäso a dusila, pokiaľ sa všetka voda neodparila...
  5. do opraženého mäsa som pridala červenú mletú papriku a kečup..zamiešala, pridala soľ, korenie a podliala paradajkovým pretlakom...počas dusenia som podlievala perkelt vždy 1 dl vody...dochutila soľou...
  6. hotový perkelt som odstavila a dokončila kapustu..
  7. do rajnice som dasla pokrájanú údenú slaninu,
  8. pridala pokrájanú cibuľu a keď bola opečená, pridala som pokrájanú kapustu..
  9. kapustu som chvíľku dusila v rajnici a potom som ju podliala takým množstvom vody, aby bola ponorená vo vode...
  10. Ke´bola kapusta asi po 15 min. uvarená, urobila som na troške masti a hladkej múky zápražku...pridala k nej červenú papriku, podliala vodou , pomiešala a pridala ku kapuste..
  11. pridala k nej paradkový pretlak, povarila, dochutila a odstavila..
  12. občas zvyknem uvariť k tomuto jedlu zemiaky a tak uložiť na tanier, že do stredu dám zemiaky, na vrch pridám perkelt aj so šťavou a okolo uložím paradajkovú kapustu...pokiaľ zemiaky nevarím, podávam toto jedlo s chlebíkom...
  13. a takto to vyzerá na tanieri....veľmi chutné, jednoduché jedlo a prajem dobrú chuť..