Perkelt s haluškami fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 26. apríla 2013
Perkelt s haluškami (fotorecept)
Foto: babkamt

U nás dosť idú mäsá na šťave . Toto je jedno z nich.

Suroviny

600 g
2 ks
1 PL
Halušky:
200 g
200 g
1 ks
2,5 dcl (podľa potreby)
 na pomastenie halušiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistila som dve stredné cibule. Nakrájala som ich a na oleji som ju do sklovita opiekla.

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som nakrájala na kocky .

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K udusenej cibuľke som pridala mäso. Opekala som ho dovtedy , kým nezbelelo , nezatiahlo sa. Stiahla som hrniec z ohňa a pridala som mletú červenú papriku, mleté čierne korenie , soľ , za polievkovú lyžicu domáceho paprikového krému a hustého domáceho paradajkového pretlaku.Pomiešala som to , zaliala som to 2 dcl vriacej vody a udusila do mäkka. Keď bolo mäso hotové , priliala som ešte trochu vody , mám rada , viac šťavy.Šťavu som zahustila 1 čl kopcom hladkej múky rozmiešanej v troške studenej vody.

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si múky na halušky . Do misky som si nasypala 200 g hrubej múky a 200 g hladkej múky . Osolila som ju .

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do asi 250 ml hrnčeka som nabrala studenú vodu.Do nej som rozbila jedno vajíčko.

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobre som ho vo vode rozmiešala.Vliala som ho do múky.Pri miešaní pridávam toľko vody , aby cesto bolo ťahavé. Nesmie byť tuhé a husté .

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým mi zovrela voda, ktorú som osolila.Niekto vie robiť halušky tak , že ich hádže do vody z doštičky. Halušky varím 2 - 3 minúty.Potom ich vyberiem z vody , opláchnem studenou vodou , nechám odkvapkať a omastím ich.

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja som to ešte neskúšala. Používam haluškáreň.

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a už je navarené. Môžeme ísť obedovať.

    Perkelt s haluškami (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja mám radšej paprikáš bez smotany, ale tento perkelt je tiež výborné jedlo. Robievam ho aj z hydiny , ale to už ako si každý urobí. Hlavná
vec ,že toto je super pochúťka.
1x yanchee
Perkelt alebo pôvodným názvom porkolt je pôvodom maďarské jedlo, a porkolt znamená že je to opražené.to sa tak dlho sa opeká vo vlastnej šťáve kým z nej je, až potom sa podlieva vodou aby sa ešte podusilo. Skúste to tak robiť chute sú oveľa výraznejšie, dáva sa do toho okrem spomínaných ingrediencií ešte surová paprika a paradajka nakrájana na drobno. Paprikáš je to isté jedlo len je so smotanou, prosím tieto dve veci si nepleťte!( Môžete si to overiť aj v Google, alebo v náučnom slovníku) (Ešte sa ospravedlňujem, slovo porkolt sú obe prehlasované "O" len mne to stroj nepíše)
1x uvex