Foto: babkamt
U nás dosť idú mäsá na šťave . Toto je jedno z nich.
Postup
-
1
Očistila som dve stredné cibule. Nakrájala som ich a na oleji som ju do sklovita opiekla.
-
2
Mäso som nakrájala na kocky .
-
3
K udusenej cibuľke som pridala mäso. Opekala som ho dovtedy , kým nezbelelo , nezatiahlo sa. Stiahla som hrniec z ohňa a pridala som mletú červenú papriku, mleté čierne korenie , soľ , za polievkovú lyžicu domáceho paprikového krému a hustého domáceho paradajkového pretlaku.Pomiešala som to , zaliala som to 2 dcl vriacej vody a udusila do mäkka. Keď bolo mäso hotové , priliala som ešte trochu vody , mám rada , viac šťavy.Šťavu som zahustila 1 čl kopcom hladkej múky rozmiešanej v troške studenej vody.
-
4
Pripravila som si múky na halušky . Do misky som si nasypala 200 g hrubej múky a 200 g hladkej múky . Osolila som ju .
-
5
Do asi 250 ml hrnčeka som nabrala studenú vodu.Do nej som rozbila jedno vajíčko.
-
6
Dobre som ho vo vode rozmiešala.Vliala som ho do múky.Pri miešaní pridávam toľko vody , aby cesto bolo ťahavé. Nesmie byť tuhé a husté .
-
7
Medzitým mi zovrela voda, ktorú som osolila.Niekto vie robiť halušky tak , že ich hádže do vody z doštičky. Halušky varím 2 - 3 minúty.Potom ich vyberiem z vody , opláchnem studenou vodou , nechám odkvapkať a omastím ich.
-
8
Ja som to ešte neskúšala. Používam haluškáreň.
-
9
No a už je navarené. Môžeme ísť obedovať.
vec ,že toto je super pochúťka.
varecha.pravda.sk/diskusie/perkelt-alebo-paprikas-/4785-f...
@pusta - si zlatá , že nám posielaš linky, ale mne je to prt platné,
lebo to do zajtra aj tak zabudnem :-)))))
A nerobte si starosti z tej poznámky, aj v Maďarsku si pletú tie pojmy gazdinky.
Milá @Bubaya ďakujem za gratuláciu. Dúfam, že sa ti obed vydaril k tvojej spokojnosti.
Vysvetlenie je jednoduché. Chcela som robiť rezne k obedu. No manžel sa vyjadril, že chcem pokaziť mäso. Nemá rád vysmážané jedlá. Preferuje mäso na šťave. S týmto obedom bol spokojný.
rozdiel medzi paprikášom a perkeltom by snáď mohol byť v tej paprike, nie v smotane..