Perkelt s haluškami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

U nás dosť idú mäsá na šťave . Toto je jedno z nich.

Postup

  1. Očistila som dve stredné cibule. Nakrájala som ich a na oleji som ju do sklovita opiekla.
  2. Mäso som nakrájala na kocky .
  3. K udusenej cibuľke som pridala mäso. Opekala som ho dovtedy , kým nezbelelo , nezatiahlo sa. Stiahla som hrniec z ohňa a pridala som mletú červenú papriku, mleté čierne korenie , soľ , za polievkovú lyžicu domáceho paprikového krému a hustého domáceho paradajkového pretlaku.Pomiešala som to , zaliala som to 2 dcl vriacej vody a udusila do mäkka. Keď bolo mäso hotové , priliala som ešte trochu vody , mám rada , viac šťavy.Šťavu som zahustila 1 čl kopcom hladkej múky rozmiešanej v troške studenej vody.
  4. Pripravila som si múky na halušky . Do misky som si nasypala 200 g hrubej múky a 200 g hladkej múky . Osolila som ju .
  5. Do asi 250 ml hrnčeka som nabrala studenú vodu.Do nej som rozbila jedno vajíčko.
  6. Dobre som ho vo vode rozmiešala.Vliala som ho do múky.Pri miešaní pridávam toľko vody , aby cesto bolo ťahavé. Nesmie byť tuhé a husté .
  7. Medzitým mi zovrela voda, ktorú som osolila.Niekto vie robiť halušky tak , že ich hádže do vody z doštičky. Halušky varím 2 - 3 minúty.Potom ich vyberiem z vody , opláchnem studenou vodou , nechám odkvapkať a omastím ich.
  8. Ja som to ešte neskúšala. Používam haluškáreň.
  9. No a už je navarené. Môžeme ísť obedovať.