Jablkový koláč

Perfektný koláčik na víkend s tromi plnkami

Autor receptu: razomzastolom

Recept na krehký a veľmi chutný koláčik s tromi plnkami, ktorý ideálne doplní vaše víkendové menu :-)

16
porcií
60 minút
príprava
45-50 minút
na 180-190  °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Homogénne zmiešať múku, cukor, nastrúhané maslo a prášok do pečiva. Pridať vajcia, smotanu, vypracovať cesto a nechať postáť 20-30 minút.
  2. Tvarohová plnka: Tvaroh zomlieť v mlynčeku na mäso. K tvarohu pridať vanilkový cukor, hrozienka, krupicu a puding a dôkladne vymiešať.
  3. Jablková plnka: Jablká ošúpať a nastrúhať na hrubom strúhadle, šťavu oddeliť. K jablkám pridať cukor a škoricu, dôkladne premiešať.
  4. Maková plnka: Do džemu pridať mletý mak a vymiešať.
  5. Cesto rozdeliť na 3 časti (jednu väčšiu a dve menšie rovnakej veľkosti). Väčšiu časť cesta vyvaľkať na pekáč rozmerom 25×35 cm tak, aby sa dali sformovať boky cesta vysoké 1,5-2 cm. Cesto poprepichovať vidličkou. Na cesto naniesť pás tvarohovej plnky, potom vedľa pás jablkovej plnky a pás maku; opäť tvarohová plnka atď.
  6. Vyvaľkať jednu menšiu časť cesta a položiť na plnky, cesto poprepichovať vidličkou. Znova rozložiť plnky, začať pásom jablkovej plnky. Vyvaľkať druhú menšiu časť cesta a položiť na plnky, cesto poprepichovať vidličkou. Piecť 45-50 minút pri 180-190 °C.
  7. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/o4uLjw4ei1c