Čokoládový zákusok
Penový čokoládový zákusok
Autor receptu: redakcia
Postup- Polovicu čokolády spolu
s maslom roztopíme na miernom ohni. Vyšľaháme žĺtky
s polovicou cukru a vmiešame do roztopenej
čokolády. Tiež vyšľaháme tuhý sneh zo 6 bielkov, ktorý vmiešame do čokoládovej zmesi
a postupne primiešame múku.
- Pripravenú zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre približne trištvrte
hodiny. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Zo zvyšných bielkov vyšľaháme tuhý sneh ,
postupne doň pridáme druhú polovicu cukru
a roztopenej čokolády. Krém navrstvíme na korpus, zarovnáme. Môžeme ozdobiť čokoládovými kúskami alebo nasekanými orechmi, či ovocím. Pred servírovaním dáme
zmraziť na 2 hodiny do mrazničky.
- TIP: Zákusok môžete pripraviť v tortovej forme alebo,
čo je trochu prácnejšie, ale efektnejšie, v malých formičkách.
|