Čokoládový zákusok

Penový čokoládový zákusok

Autor receptu: redakcia

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Polovicu čokolády spolu s maslom roztopíme na miernom ohni. Vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru a vmiešame do roztopenej čokolády. Tiež vyšľaháme tuhý sneh zo 6 bielkov, ktorý vmiešame do čokoládovej zmesi a postupne primiešame múku.
  2. Pripravenú zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre približne trištvrte hodiny. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  3. Zo zvyšných bielkov vyšľaháme tuhý sneh , postupne doň pridáme druhú polovicu cukru a roztopenej čokolády. Krém navrstvíme na korpus, zarovnáme. Môžeme ozdobiť čokoládovými kúskami alebo nasekanými orechmi, či ovocím. Pred servírovaním dáme zmraziť na 2 hodiny do mrazničky.
  4. TIP: Zákusok môžete pripraviť v tortovej forme alebo, čo je trochu prácnejšie, ale efektnejšie, v malých formičkách.