Foto: afataga
Jedna z variácií na recepty od Emanuela Ridiho
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme variť penne. Na panvici na 1 PL oleja trochu opečieme cesnak a potom pridáme sardely z konzervy bez oleja z konzervy a trochu ponaháňame po panvici, sardely sa skoro rozpadnu.
-
2
Pridáme krájané paradajky z konzervy, alebo nakrájané čerstvé, ale mali hnusné, tak som radšej použila konzervu, chvíľu povaríme a pridáme chilli, sušenú bazalku, korenie a vňať, ja mám mrazenú a trochu povaríme, ak to moc zhustne, pridáme trochu vody z cestovín
-
3
Pridáme grana padano a pomiešame, kým sa rozpustí, popr. dosolíme, ale nebolo treba, lebo sardely sú dosť slané, solené boli aj paradajky a syr a keď ja poviem, že nebolo treba, tak isto nebolo :-)
-
4
Do omáčky dáme uvarené penne a premiešeme
-
5
Na tanieri ešte posypeme grana padanom, ozdobíme lístkami bazalky a kvapneme olivový olej
-
6
Už len taká poznámočka: použila som tieto sardely a grana padano
Diskusia k receptu