Penne s údeným lososom
Autor receptu: oco
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske,alebo chorvátske proste stredomorské.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrazenú kocku špenátových lístkov Bonduelle vyberieme z mraziaku ,aby trochu zmäkol.
Na panvicu dáme zohriať olivový oleja a na ňom dusíme špenát pokrájany na menšie kúsky.Keď sa pekne podusí odložíme ho na bok.Ak použijeme čerstvý špenát tak lístky potrháme na menšie kúsky a tie dusíme.
- Dáme variť cestoviny.Do vody k soli pridáme trochu sušenej bazalky
Na panvici si zohrejeme olej a krátko opečieme na plátky nakrájaný cesnak.Pridáme na polovice rozkrojené cherry paradajky, spolu chvíľu opekáme.Potom pridáme paradajkovú drť premiešame a ochutíme,cukrom,octom,tymianom,soľou,a korením.
- Omáčku krátko varíme,nakoniec pridáme nakrájaný losos a špenát opäť necháme prejsť varom,aby sa spojili chute.Uvarené cestoviny zmiešame s omáčkou a na tanieri posypeme syrom na cestoviny Parmonie/je to akože parmezám/ a čerstvou bazalkou.Dobrú chuť.