Penne s údeným lososom

Autor receptu: oco

Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske,alebo chorvátske proste stredomorské.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrazenú kocku špenátových lístkov Bonduelle vyberieme z mraziaku ,aby trochu zmäkol. Na panvicu dáme zohriať olivový oleja a na ňom dusíme špenát pokrájany na menšie kúsky.Keď sa pekne podusí odložíme ho na bok.Ak použijeme čerstvý špenát tak lístky potrháme na menšie kúsky a tie dusíme.
  2. Dáme variť cestoviny.Do vody k soli pridáme trochu sušenej bazalky Na panvici si zohrejeme olej a krátko opečieme na plátky nakrájaný cesnak.Pridáme na polovice rozkrojené cherry paradajky, spolu chvíľu opekáme.Potom pridáme paradajkovú drť premiešame a ochutíme,cukrom,octom,tymianom,soľou,a korením.
  3. Omáčku krátko varíme,nakoniec pridáme nakrájaný losos a špenát opäť necháme prejsť varom,aby sa spojili chute.Uvarené cestoviny zmiešame s omáčkou a na tanieri posypeme syrom na cestoviny Parmonie/je to akože parmezám/ a čerstvou bazalkou.Dobrú chuť.