Pekná bryndzová polievka

kvietela - bez fotkykvietela, 13. augusta 2016
Pekná bryndzová polievka
Foto: kvietela

Foto je zlé kvôli svetlu v kuchyni, najbližšie odfotím lepšie.. :)

2-3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3- 5 strúčikov
125 g
2 stredné
180 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľku pokrájanú nadrobno spolu s pár prekrojenými strúčikmi cesnaku osmahneme na masle. Zalejeme vodou (na začiatok stačí menej, zriediť sa dá neskôr), pridáme tiež nadrobno pokrájané zemiaky a ochutíme. Necháme variť kým nebudú celkom mäkké.

  2. 2

    Bryndzu rozmiešame v sladkej smotane, prilejeme do polievky a rozmixujeme ručným mixérom, ešte chvíľu povaríme, dochutíme podľa potreby.

  3. 3

    Navrch servírujeme najemno pokrájané sušené paradajky a jarnú cibuľku, slnečnicové semiačka, ktoré osmahneme nasucho na panvici, a môžeme pokvapkať olejom zo sušených paradajok.

Diskusia k receptu

frezia
Tvoja polievka sa mi velmi paci, coskoro ju aj vyskusam.
elba
netreba vedieť množstvo surovín ?
jack
Dopíš prosím množstvo surovín.Ale ináč fajn.
siisa
Z bryndze nepoznám veľa polievok....niekedy vyskúšam vyzerá dobre :)
atulienka
Zaujímavá polievka, a to foto je celkom dobré. Vyskúšam, namiesto zemiakov dám kvaku a mám polievočku do delenej stravy. Dávam 5*
kvietela
Ďakujem, dúfam, že si pochutíte :) Pomer nebol, pretože ja dávam všetko od oka (cukrárka zo mňa nikdy nebude :))), ale pridala som aspoň pre predstavu, inak si to, samozrejme, musí dochutiť každý podľa svojho.
frezia
Tak, ako som slubila, polievku som vyskusala a velmi chutila. Len som namiesto susenych paradajok do nej pouzila nakrajany kopor. Inak som spravila vsetko podla tvojho receptu.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia