Pekná bryndzová polievka

Autor receptu: kvietela

Foto je zlé kvôli svetlu v kuchyni, najbližšie odfotím lepšie.. :)

2-3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľku pokrájanú nadrobno spolu s pár prekrojenými strúčikmi cesnaku osmahneme na masle. Zalejeme vodou (na začiatok stačí menej, zriediť sa dá neskôr), pridáme tiež nadrobno pokrájané zemiaky a ochutíme. Necháme variť kým nebudú celkom mäkké.
  2. Bryndzu rozmiešame v sladkej smotane, prilejeme do polievky a rozmixujeme ručným mixérom, ešte chvíľu povaríme, dochutíme podľa potreby.
  3. Navrch servírujeme najemno pokrájané sušené paradajky a jarnú cibuľku, slnečnicové semiačka, ktoré osmahneme nasucho na panvici, a môžeme pokvapkať olejom zo sušených paradajok.