Pečený morský vlk s hráškovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morského vlka vypitveme, zbavíme šupín a vyfiletujeme. Pripravené filety osolíme a okoreníme a zľahka pečieme na panvici na olivovom oleji do chrumkava. Pokvapkáme citrónom a potrieme maslom a necháme chvíľku postáť.
  2. Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku, zalejeme smotanou a do vriacej smotany pridáme hrášok. Varíme niekoľko minút, potom mixérom rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Cez jemné sitko prepasírujeme.
  3. Takto pripravené pyré aranžujeme na tanier, na ktorý položíme aj pečeného morského vlka a dozdobíme dvoma kúskami zľahka obvarenej karotky, ktorú sme potom orestovali na masle.