Pečený morský vlk s hráškovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Morského vlka vypitveme, zbavíme šupín a vyfiletujeme. Pripravené filety osolíme a okoreníme a zľahka pečieme na panvici na olivovom oleji do chrumkava. Pokvapkáme citrónom a potrieme maslom a necháme chvíľku postáť.
- Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku, zalejeme smotanou a do vriacej smotany pridáme hrášok. Varíme niekoľko minút, potom mixérom rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Cez jemné sitko prepasírujeme.
- Takto pripravené pyré aranžujeme na tanier, na ktorý položíme aj pečeného morského vlka a dozdobíme dvoma kúskami zľahka obvarenej karotky, ktorú sme potom orestovali na masle.
|