Pečenec s uhorkovou omáčkou
Autor receptu: jody
Tak som zasa raz kombinovala a špekulovala. A prečo pečenec? Pre dve veci. :-)
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme zo 10 min. Zemiaky očistíme a nastrúhame nahrubo (neviem, čo som to mala za krumple, ale okamžite černali, tak preto je to také tmavé). K nastrúhaným zemiakom pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, cesnak na plátky, všetky koreniny, vňať a vajcia. Zmes premiešame.
- Na plech rozprestieme papier na pečenie, potrieme olejom. Navrstvíme umyté pečienky. Na ne obvarený karfiol a navrch natlažíme zemiakovú zmes. Prelejeme trochou vody a pečieme. Najskôr som piekla 20 min prikryté a potom 20 min odokryté na silnejšie, aby to chytilo kôrku.
- Šalátovú uhorku očistíme a nastrúhame nahrubo. Posolíme a necháme chvíľu postáť. Potom uhorky vyžmýkame z vody, čo pustili, pridáme popučený cesnak, čierne korenie, papriku a kyslú smotanu, premiešame a necháme poriadne vychladnúť. Prelejeme ňou porciu na tanieri a baštíme. Dobrú chuť.