Foto: alena45
je tu množstvo receptov na pečené zemiaky, ale na tieto najchrumkavejšie som žiadny nenašla.
3-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame na väčšie hranolky. Umyté necháme poriadne odkvapkať, vložíme do misy, do ktorej nalejeme olej, nasypeme soľ a strúhanku. Miešame, aby sa zemiaky dobre obalili. Plech vyložíme papierom na pečenie, zemiaky vyklopíme, rozotrieme, aby boli v jednej vrstve, zvyšok strúhanky ešte votrieme na zemiaky a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na cca 40 minút.
-
2
Množstvá sú orientačné, strúhanku používam len z nastrúhaných rožkov. Podávala som k hovädziemu mäsu na hubách.
Inak recept sa mi veľmi páči a čoskoro ho vyskúšam, len tak so šalátom.
Recept sa mi veľmi páči. Vyskúšam s kyslým mliekom a tvarohom. Budú suprové - rýchle, sýte a praktické. Pre mňa tiež novinka. Ďakujem .
@zinnajdha , tak ako hovoríš, stalo sa, že som dva roky nemala svoje zemiaky zo záhrady - nevedela som jesť tie zo supermarketov, jedla som len ryžu a cestoviny.
Všetkým prajem dobrú chuť a veľa radosti z varenia v Novom roku !
Viem, že odíjde z nich škrob, atď., ale ktorá, ako chcete. Buď gumové, alebo aj neskôr dobre použiteľné aj po ohriati.
Apropo - iné pečené zemiaky ako zo strúhankou, už robiť nebudem. Skutočne vynikajúce. Škoda, že nemám podmienky na zverejnenie, koľko som ich urobila a po 1/2 hodine nebol ani kúsom.
U nás boli len so smotanovo-cibuľovým dipom a bolo to - ako povedal môj chlap - FANTASTICKÉ :)
vďaka komentu od @Zizazi..sme mali dnes túto ..ako to nazvať..chuťovku..???neuveríš-na obed..v nedeľu...tieto zemiaky a mlieko..nič iné...zo včera segedín zostal nedotknutý..
čím viac strúhanky-tým lepšie..dobrota..srdečná vďaka...
super, ze "s volovym okom" ;-)
ale na tanieri mas oci dve. Ako by to bolo v mnoznom cisle? Niektori slovencinari sa budu pohorsovat :-)
A bodaj ho a kde sa tam zobralo druhé, že by mu páska padla z jedného a ukázal aj druhé? Nabudúce ho lepšie zamaskujem.
vidíš, to mi nenapadlo takto so špenátom, veď ku špenátu mám najradšej zemiakové krokety a toto je tomu veľmi podobné. Také si aj ja urobím.