Pečené zemiaky so strúhankou
Autor receptu: alena45
je tu množstvo receptov na pečené zemiaky, ale na tieto najchrumkavejšie som žiadny
nenašla.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame na väčšie hranolky. Umyté necháme poriadne odkvapkať, vložíme do misy, do ktorej nalejeme olej, nasypeme soľ a strúhanku. Miešame, aby sa zemiaky dobre obalili.
Plech vyložíme papierom na pečenie, zemiaky vyklopíme, rozotrieme, aby boli v jednej vrstve, zvyšok strúhanky ešte votrieme na zemiaky a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na cca 40 minút.
- Množstvá sú orientačné, strúhanku používam len z nastrúhaných rožkov. Podávala som k hovädziemu mäsu na hubách.