Šišky

Šišky
Foto: tinca
tincaTinca, 62 ročná žena, Prievidza, recept pridala: 8. februára 2010 16:39Ďalšie jej recepty

Je celé more receptov na ne, ale ja mám osvedčený tento recept. A keďže je čas fašiangov treba vyskúšať.

Suroviny

30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Z droždia, tretiny vlaž.mlieka, lyžičky cukru a 2 lyž. múky si pripravíme kvások. Prelejeme do väčšej misy,pridáme zvyšné mlieko, vajcia, žltka,cukor a metličkou dobre vyšľaháme. Potom pridáme rum,olej, zase pomiešame a po troške prisýpame preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli. Pozor! Niekedy je treba aj trošku viac múky ako 1/2 kg vymiesime tak, aby sme dostali vláčne cesto. Toto necháme prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť. Malo by sa to podariť do 1/2 hod. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku.

Rozvaľkáme na plát hrubý cca 2 cm a vykrajujeme z neho vopred pomúčeným pohárikom kolieska s priemerom 4-6 cm, kto má aké veľké rád. Tieto necháme ešte asi 15 minút odpočívať pri izbovej teplote. Zo zvyškov zvyknem upliesť bábiky.

Na vysokej panvici rozpálime olej, ktorým nešetríme, šišky musia plávať v oleji a z oboch strán ich vypražíme tak,že ich kladieme do oleja vrchnou stranou, nie tou ktorá bola na doske. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Ešte teplé pocukríme práškovým cukrom, do ktorého sme pridali vanilkový cukor. Ja si ho robím sama zo struku vanilky,je oveľa aromatickejší. Môžeme dať do stredu džem, jahodovú penu, šlľahačku a pod. Počet porcií závisí od veľkosti aké vykrajujeme.

Dobrú chuť!
Šišky - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 27 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

208 komentárov k receptu
  • marta2424, 14. februára 2010 o 10:12
    šišky sa mi vôbec nepodarili.Boli to skôr placky,tak som deťom pokazila radosť,ale jedli sa aj také. Neviem kde som urobila chybu


  • tinca, 14. februára 2010 o 14:34
    To ma teda mrzí,mne sa vždy vydaria. Chyba mohla nastať v múke,ja som preto zadala,že minimálne 1/2 kg,lebo niekedy je treba trošku viac. Treba vystihnúť urobiť vláčne cesto, nechať dobre vykysnúť ešte aj na doske ako píšem a riadne horúci olej. A ešte cesto treba dobre vypracovať,tak až sa úplne oddeľuje od misky /ako pri všetkých kysnutých cestách/. Neviem kde si mohla urobiť chybu.


  • douglas, 14. februára 2010 o 14:39
    DOPORUČUJEM. Dnes, na sviatok sv. Valentýnka sme si s manželom urobili radosť a piekli sme spoločne šišky podľa tvojho receptu. Výsledok je vynikajúci. Manžel sa vyjadril, že lepšie šišky ešte nejedol, oči mu žiarili a zjedol zo 10 kusov na posedenie!!! Často sa mi stávalo, že cesto"nevybehlo" ako malo. Chyba bola v tom, že som do kvásku dávala príliš horúce mlieko a tým kvasnice som "zabila". Pokiaľ tento komentár budú čítať mamičky vysokoškoláčok, prosím, nerobte tú samú chybu, akú robila moja mamka. Z kuchyne ma hnala, pretože máš skuškové a musíš sa učit. Počas školy na to nebol čas a do maturity ma varenie nebavilo. 4 mesiace po mojej promócii mamička tragicky zahynula a ja som vedela max. zaliat kávu. Variť som sa učila až po svatbe z klasickej kuchárskej knihy. Časom som si pospomínala, ako to a to varila maminka alebo moje babičky a dnes, po 10 ročnom manželstve, som docela obstojná kuchárka. Vďaka portálu varecha.sk som našla veľa "stratených receptov z mladosti".


  • tinca, 14. februára 2010 o 15:19
    Ďakujem douglas,zdvihla si mi náladu,lebo ma trápilo,že sa marte nevydarili,súhlasím kvások sa robí vždy z vlažného mlieka. Vo svojej vizitke píše,že moc rada nevarí, takže marti, variť treba zo srdca a s láskou a dúfam,že sa ti po druhé šišky vydaria.


  • douglas, 14. februára 2010 o 16:11
    Svätá pravda, Tinca, variť je furt treba s láskou. Moja svokra varí dobré jedlá, mäsité, ale ani najkvalitnejšie teľacie Osso Buco od nej nemá tú "správnu chuť". V jej varení mi chýba láska. Netvrdím, že je zlá kuchárka alebo človek, len nedá do jedla kúsok sebe samej. Inak sorry za môj pravopis, som Slovenka, ale cez 15 rokov žijem v zahraničí, striedavo za veľkou mlákou alebo západne od Slovenska a našu slovenčinu používam aspoň na tomto skvelom potrále. PS: Z nepodarku Martičky si nerob hlavu, my sa už chystáme zakúpiť novú kocku droždia a zrobiť novú várku. Douglas-ka.


  • douglas, 16. februára 2010 o 22:08
    Tinca, práve som dosmažila šišky podľa tvojho receptu a opäť vyšli nádherné pampúšiky. Obaľujem ich v práškovom cukru, vanilínom a strúhaným kokosom. Tie z Valentínka-niekoľko kúskov som nechala do druhého dňa, no ráno sa manžel a pes "ládovali", ale jedna sa mi ušla k rannej káve. I do druhého dna si šišky zachovali sviežosť. Preto tento recept len d o p o r u č u j e m.


  • tinca, 17. februára 2010 o 09:55
    Ďakujem za pochvalu, som rada, že opäť vyšli a že si ich stihla počas fašiangu. Ja mám viac receptov, ale tieto sú najlepšie.


  • tinca, 19. februára 2010 o 23:04
    Duglas,keď si taká šikovná, nechceš vyskúšať odo mňa recept na langoše kysnuté v chladničke, skús nemajú chybu. A teraz v zime zahrejú s dobrým bylinkovým čajíkom, uvidíš, manžel bude chváliť. Pá


  • hkbarbie, 9. mája 2010 o 14:50
    @tinca , tak som ich dnes robila pre deti, kedze je ten Den matiek a veeeelmi im chutili! Krasne mi narastli a boli vyborne! Dakujem za recept :-)


  • tinca, 9. mája 2010 o 17:21
    Barbie, skúsenej kuchtičke musia vyjsť, mám ich overené, ja iné nerobím. Teším sa,že sa vydarili, tak si pekne oslávila deň matiek.


  • zanet6543, 12. novembra 2010 o 16:05
    tinca ,robila som tvoje šišky podarili sa sú výborné


  • tinca, 14. novembra 2010 o 12:17
    @zanet6543 som rada, ja robím len tieto


  • martinap, 11. januára 2011 o 11:04
    práve ich idem robiť a zaujímali by ma tie bábiky...to ako robíš? :)


  • tinca, 12. januára 2011 o 15:45
    @martinap nič zláštne, len tie okrajky spletiem z 2-3 prúžkov ako také malé vianočky.


  • zdibecek, 19. januára 2011 o 14:08
    Ahoj, nikdy som nerobil este sisky, dnes som nasiel na nete toj recept, spravil ich, prave dokoncil, vysli krasne pufaté :) dik za tip :)


  • tinca, 20. januára 2011 o 15:18
    @zdibecek blahoželám, tak že už fašianguješ?


  • erika35, 12. februára 2011 o 12:51
    sisky sa podarili, boli uzasne akom nikdy. dakujem za recept.


  • luciasl, 5. marca 2011 o 09:38
    Och, tak mne sa nepodarili vôbec, robila som to presne podla receptu, cesto mi krásne vykyslo, aj som ho nechala potom odpočívať. Rozpálila som si olej a keď som ich začala piecť, tak mi iba trochu sa nafúkli, a zhoreli mi. V horúcom oleji sa mi pripálili, boli pekne čierne skoro a z vnútra boli surové!
    Tak som potom skúsila aj plnené opiecť, že som medzi dve koliečka dala trochu džemu a potom som ich pospájala po bokoch a tak piekla, no aj tak boli z vnútra surové.
    Nakoniec som to včera tak vyriešila, že som ich dala do trúby na minimum na mastný papier, krásne mi napúchli a keď už sa začali červenať, tak som ich vybrala a pomalinky dopiekla z jednej strany pod pokrievkou a z druhej strany už odokryté. Boli super. Už nikdy ich nebudem len tak piecť na oleji, lebo to ani nie je možné, že by sa to niekomu podarilo, aby boli plnené, ružové a z vnútra krásne upečené. Potom som ich obalila v práškovom cukri a vyšlahala si k nim bielkovu penu sladkú. Neviem, či som niekde urobila chybu, olej mám dobrý, šišky v ňom plávali, ale proste bez predpečenia to nejde. Čítala som, že je dobré pridať do oleja na kolieska pokrájanú mrkvu. Neskúšala som ešte. A z tohoto množstva surovín mi vyšlo asi 14 šišiek, z toho boli štyri jedlé, ostatné sa vyhodili. Tak šišky asi už nikdy viac nerobím.


  • janaja, 9. marca 2011 o 20:15
    Ja zase chcem Tince poďakovať za recept, dnes som šišky robila a boli vynikajúce. Robila som z dvoch dávok a som rada, aspoň nám zostanú aj na zajtra - teda dúfam, lebo všetkým chutia.


  • gittka, 10. marca 2011 o 12:39
    ja som ich robila dneska a nemám slov!takéto perfiš šišky som už velmi dávno nejedla!!!perfektne sa vydarili,lahučké ako pierko,no skrátka super!!!už iné robit určite nebudem!!!@tinca dakujem...


  • timalexad, 10. apríla 2011 o 14:04
    ahoj. Tak vcera som úrobila tvoje sisky a padli takmer okamzite. boli jemne,pekne nadychane,skratka super.
    Dnes si deti dali tu namahu,ze isli do obchodu po kvasnice aby som im urobila dalsie :)
    Dakujem za skvely recept,uz som si ho ulozila,ine sisky uz urcite skusat nebudem,pretoze tieto su tie ktore som hladala :) Diky


  • teriqe, 24. apríla 2011 o 23:01
    sice musela som dat o dost viac muky,ale sisky su super ! :)
    priatel si pochutnal a vravel, ze su skoro na nerozpoznanie od babkinych :)


  • thehiki, 11. júna 2011 o 19:40
    Aj ja som musela pridať viac múky. Chuťovo boli dobré, ale tiež vo vnútri nedopečené. Keď ich budem robiť nabudúce, asi si cesto ešte viac vyvaľkám. Inak skvelý recept.


  • 18happy18, 5. júla 2011 o 00:17
    Akurát som ich dokončila!Sú vynikajúce!Robila som ich prvý krát a som rada,že sa mi podarili!Chutia skvele,Ďakujem za super recept :))


  • littlekillerko, 29. júla 2011 o 12:51
    no tak obedík hotový a podaril sa vďaka skvelému receptu na úžasné šišky......dakujem


  • ikaka, 7. augusta 2011 o 18:12
    Už so robila veľa krát šišky, podľa rôznych receptov, ale....tieto sú skvelé...vypražila som ich vo friťáku, pridala trochu polohrubej múky...mňam....úžasné, ďakujem


  • narciska, 8. septembra 2011 o 15:17
    ja som už robila tieto šišky a vydarili sa my sú výborné. Môžem odporučiť. A hlavne po vykrajovaní nechať kysnúť ešte a až potom smažiť na oleji.


  • matkaova, 8. septembra 2011 o 17:23
    takže šišulky sa podarili excelentne čo som ani nedufala lebo tri krat som ich robila a tri krat sli do kosa ale tento receptik neviem ake je v nom kuzlo ale ozaj su fantasticke deti si ochutili netelou a nebolo o com ....dakujeme za receptik a ukladame do kuchaky


  • suzi512, 27. septembra 2011 o 14:05
    ďakujem za tento recept !!! po jeho nájdení a odskúšaní som si povedala, že už nemusím pre ne chodiť do obchodu :-) cesto krásne vykyslo, okrem pridávania múky, ktoré je bežné pri robení každého kysnutého cesta,som nič nemenila, snáď len množstvo rumu :-D a po šiškách sa len tak zaprášilo. recept som si vytlačila a keď budem mať chuť na tieto, nie na klasické od mojej mamy, tak budem robiť len podľa tohto receptu. takže odporúčam aj ostatným...


  • elah1984, 1. novembra 2011 o 22:38
    vôbec sa nepodarili, po pridaní 1/2 kg preosiatej hl. múky bolo cesto úplne riedke a keď som postupne pridala múku o 400 g cesto sa stalo tuhým a to som už videla, že nevykysne, čo sa aj stalo. Skončilo v koši.


  • tinca, 1. novembra 2011 o 23:20
    @elah1984 zaujímavé, že asi len trom sa nepodarili, a celej rade áno veď to vidím podľa komentárov, niektorí ich robili viackrát a vraj iné ani nebudú. ?ohli byť na vine kvasnice, alebo správne urobený kvások,/musí byť vlažné mlieko,neviem. Ale teší ma, že väčšine sa vydarili


  • dadinka73, 29. novembra 2011 o 11:33
    zajtra vyskušam dufam,že sa podaria


  • varimnaintraku, 30. novembra 2011 o 13:43
    jednoduchý a úžasný recept... šišky pripravené na mojej internátnej platničke, cesto som vaľkala s alobalom :D , kedže valček tu nemám.. múka je všade, ale výsledok stojí za to..moje prvé šišky bez mamkinej pomoci... cesto krásne vykyslo...ešte nikdy predtým som nerobila kvások...najhoršie bolo to miesenie cesta... :D ..,ale šišky sú chutné, krásne a naozaj sa pripravujú veľmi jednoducho.. :)


  • 3sandra3, 30. novembra 2011 o 14:04
    krásne šišky a aké nadýchané,,, tiež vyskúšam


  • kanderela, 1. decembra 2011 o 20:23
    práve sme ich dojedli, tak mi nedalo nenechať komentárik :) toto boli moje prvé šišky v živote.. a myslím, že sa vydarili.. bez použitia rumu a tiež je fakt, že treba tej múky pridať viacej, aj keď neviem podľa čoho som to odhadla.. .ďakujem za skvelý recept a hlavne návod ako na ne :o))


  • tinca, 3. decembra 2011 o 11:43
    @kanderela @varimnaintraku teším sa, že sa vám vydarili


  • zojinkag, 7. decembra 2011 o 15:17
    práve ich robím, dúfam že budú také ukážkové ako tvoje :)


  • vierec, 1. januára 2012 o 10:33
    U nás sa hovorí, jak na Nový rok, tak po celý rok. Šišky sa podarili, verím, že i rok 2012 bude dobrý. Pozdravujem varecháčky, želám všetko dobré do nového roku. Tince ďakujem za výborný recept.


  • tinca, 2. januára 2012 o 16:31
    @vierec neni za čo, hlavne že sa podarili, teší ma to:)


  • denisa87, 11. januára 2012 o 14:57
    A idem nane,prekvapím manžela :) miluje ich..


  • denisa87, 11. januára 2012 o 18:25
    Tak, a šišky su hotove,a su perfektne,podarili sa,manžel aj malý 2,5 rocny syncek si pochutili,plus zišlo sa aj svokrovcom,dakujem za receptík :)


  • monna33, 20. januára 2012 o 13:28
    Dakujem za recept, sisky su nadherne nafuknute stavnate, presne ako pise Denisa, pochutila si cela rodinka :) a z bielok co ostali po zltkach som este vyslahala sneh s dzemom, cize ani tie nevysli nazmar :) Vsetko dobre zelam!


  • hananm, 24. januára 2012 o 22:34
    V sobotu som ich robila tiez po prvykrat,boli uzasné potom som chcela zasa,avsak tri razy po sebe cesto nie a nie vykysnut,skusim este raz,inak budem smutna,su fakt super...


  • mojack, 24. januára 2012 o 23:00
    pre zmenu- môžu byť aj takéto s makom
    » varecha.pravda.sk/recepty/vyprazane-pirohy-fotorecept/137...


  • jozefka, 25. januára 2012 o 09:56
    idem vyskusat aj ja dufam ze sa mi podaria :D


  • jozefka, 25. januára 2012 o 16:38
    mnam...mnam.. podarily sa vyborne,plnila som ich jahodovou penou...


  • linduska2, 25. januára 2012 o 19:51
    Pani Tinca dnes som spravila sisky podla vasho receptu aj ked s malou obmenou,nemala som rum tak som pouzila vajecny konak.Boli fantasticke,aj ked je pravda ze muky treba pridat viac.Urobila som dvojitu davku a kedze som robila tzv.americke sisky mali v strede dierku.Jedny som spravila skoricove,jedny s bielou cokoladou a farebnou ryzou a tretie s horkou cokoladou a kokosom.Tolko som ich narobila hadam aj sto a porozdavala som celej rodine aj znamym ked moj muz uz nevladal.Dakujem za skvely recept,aj ked ja som profesionalny kuchar a zivim sa tym ,vzdy sa rada nieco nove naucim a vyskusam.Este raz velmi pekne dakujem a prajem krasny den.Linda


  • ketty3811, 25. januára 2012 o 19:54
    dnes som ich robila,boli výborne.Ďakujem za receptík.:-)


  • scarletka, 2. februára 2012 o 08:00
    Včera som robila šišky podľa Tvojho receptu, cesto vykyslo rýchlo, bolo vláčne. Šišky boli úžasné, výšlo mi 20 kúskov. Mám dvoch synov, ktorí ich zvládli za pár minút. Výborný recept, vrelo odporúčam a ďakujem!!


  • jarina43, 3. februára 2012 o 17:08
    ja ich prave robim pridala som do cesta trochu citronovej kory takže uvidim


  • jarina43, 3. februára 2012 o 18:32
    podarili sa su vyborne robila som ich z jednej davky take menšie vyšlo mi 40 kuskov a ešte som ich plnila marhulovym lekvarom no nemaju chybu dakujem


  • sona7, 4. februára 2012 o 11:51
    dnes som ich smazila, su uuuuzasne, minulu sobotu som mala sisky ako certov, tak som hladala a prisla som na Vase ,Tinca,dakujem pekne,uz ine ani nebudem robit,vydarili sa spravila som 2 davky, rijdu mi deti,uz sa tesim ako si pochutnaju, este raz dakujem :o))))


  • hanach, 4. februára 2012 o 12:08
    môj manžel robil - boli vynikajúce. Avšak ide ku nám vnučka tak ideme spolu robiť, podľa toho receptu sa aj ja blysnem. Skoro ako od mojej už. neb. mamičky. Ďakujem za recept Tince.


  • amanasta, 4. februára 2012 o 17:21
    Ja mám problém so šiškami a to v tom, že mi napijú veľa oleja pri smažení a neviem kde robím chybu. Vedela by mi niektorá z Vás poradiť??? má niekto skúsenosti aj s polohrubou múkou, v niektorých receptoch je použitá táto a nie hladká. prosím o radu . ďakujem


  • kemka1, 8. februára 2012 o 21:53
    Tak na žiadosť mojej dcérky som aj ja dnes robila šišky podľa tohto receptu a vyšli úžasne,všetkým chutnali ,detičky jedli jednu za druhou,vďaka za tento recept iné už robiť nebudem,sú výborné.


  • fcielka, 12. februára 2012 o 19:11
    Tak dnes som robila tento super recept. Sisky su neopisatelne :) Tolko pochvaly som uz davno nedostala :) Dakujem :)


  • tinca, 13. februára 2012 o 08:42
    dievčence prišlo mi veľa komentov na moje šišky, teším sa že sa vám páči môj rcp a že sa vám vydarili,takže díky:)


  • anndula, 14. februára 2012 o 13:11
    tak dnes som spravila tieto šišky, boli úžasné ďakujem za tento skvelý recept hneď som si ho pridala medzi svoje obľúbené :-)


  • beni36, 15. februára 2012 o 10:26
    ako tam dám džem?


  • tinca, 15. februára 2012 o 16:26
    @anndula wau tak ďalšia pochvala, ja tiež robím len tieto a ešte z tvarohom šištičky od včieločky, tiež som ich pridala sem.


  • baranka, 16. februára 2012 o 13:55
    práve som ich dokončila - báječné :-)


  • mariannalen, 18. februára 2012 o 12:17
    výýýýbornééé šišky. Robila som ich prvý krát a musím povedať, že som spravila lepšie šišky ako moja maminka. Velmi pekne dakujem za fantasticky receptik!


  • raganka, 18. februára 2012 o 21:10
    Tinca, recept napriek niektorym zmenam_ namiesto hladkej pouzila som polohrubu muku, miesto rumu bola whisky, a olej som tiez velmi neuhadla - nebol vhodny na vyprazanie - sisky boli vyborneee! Po 1x po 15 rokoch som sa odvazila a ponukla slovenske sisky miesto "donats" z Donkin Donats a vyhrala som! Vdaka Tinca a vdaka vareche! - obycajne slovenske kolace maju v USA velky uspech!


  • dadka2912, 19. februára 2012 o 17:09
    šišky sú výborné,krásne nadýchané,práve som dopiekla :-)))


  • poisonblu, 24. februára 2012 o 11:57
    dakujem za recept...robila som sisky asi druhykrat v zivote...tieto su nadychane, vlacne..proste uzasne...len moje nemaju taky pekny okruhly tvar - mate na to nejaky grif? dakujem


  • beaz, 26. februára 2012 o 11:16
    Boli to moje prvé šišky v živote a boli úžasné ... ĎAKUJEM za skvelý recept....


  • mimkamisko, 27. februára 2012 o 10:26
    Milá Tinca,teraz som sa zaregistrovala len aby som Vám napísala že rada varím jedlá z varechy a tento Váš recept na šišky ma nikdy nesklamal práve som zamiesila cesto teším sa dnešný obedík. ´Dakujem :-)


  • xbeatrixx, 29. februára 2012 o 12:02
    akurat mam zarobene cesto strašne ma zaujali aj tie komenty tak som zvedava či mi vykisnu a podaria dam vedieť:))


  • xbeatrixx, 29. februára 2012 o 13:55
    Dakujem za recept su vinikajuce akurat som ich do piekla prve tri boli ako placky ale ket sa poriadne cesto z mukou zamiesi a vyvalka su super idu sa cukrovať a džemikovať odporučim znamym:))


  • jarena, 16. marca 2012 o 16:36
    p.Tinca...ĎAKUJÉÉÉM za super recept...šišky sú neskutočne aké lahodné,mňam....veľmi sa teším,že už aj ja mám vďaka Vám najlepší recept na šišky :)


  • kvisadlo, 28. marca 2012 o 15:37
    Aj ja som prave dopiekla....s malou dusickou som cakala,ci mi na doske este trosku podfuknu...no len trosku.
    ale ked som ich capla na olej.....skoro vyskocili...:-)
    a tie posledne...co boli najviac nakysnute obzvlast...

    zakze s kysnutim nie je problem...
    len som zvyknuta na inu chut sisiek...su trosku tuhsie...maju take byt?
    surove urcite nie su...
    aspom sa manzel zasyti...
    aj by som dala foto,len neviem ako...:-/


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 28. marca 2012 o 15:54
    @kvisadlo , pošli nám ju do redakcie, pridáme ju sem.


  • maculienka123, 3. apríla 2012 o 13:49
    urcite ich vyskusam,vyzeraju bohovsky.kedze je teraz vela postnych dni,hodia sa k nejakej polievocke.


  • jozka2, 8. júla 2012 o 18:00
    Marta sisky sa ti nepodarili,zrejme si mala velmi silny ohen ked zhoreli a spravne/dobre,nakysnute cesto a ak ich davas vrchnou stranou na olej musia sa ti podarit skus zmenit drozde,lebo v recepte je rum a ten pomaha tiez vyhnat ssky do hora a nedovoli sa im nasiaknut olej,ja nedavam az 2 vajicka a 2 zltky tak 1 vajicko ale vyslahany bielok a hlavne aby cesto na sisky bolo viac redsie nez tuhsie,cesto na sisky musi byt redsie to je zaklad a dobre vykysnute este po vykrojeni az tak piect


  • jozka2, 8. júla 2012 o 18:05
    este snad pri peceni ked dam na olej obratenou stranou hore zvyknem ich prikrit prikryvkou a po otoceni uz neprikryvam su fantasticke


  • petka20, 8. septembra 2012 o 13:52
    Dnes idem tento recept robit 1x dufam sa mi to vydari..:DD


  • foxgirl8, 13. septembra 2012 o 15:29
    Mnam!prave som ich dorobila a neviem sa od nich odtrhnut:)))) skvely recept!vrelo odporucam. Robila som sisky prvykrat v zivote a podarili sa na jednotku!uz sa tesim ked vstane moj maly krpec a bude ich bastit:)dakujem tinca:)


  • lusinkab, 13. septembra 2012 o 16:11
    no tak tento recept si urcite ulozim aj ja,kedze su na nho len same chvali tak musi byt uzasny.Ja som sisky robila iba raz aj to neboli take ake by mali byt,ale tvoje su ukazkove.Ukladam a ked ich urobim dam vediet ako to dopadlo :-)


  • majlo226, 30. septembra 2012 o 19:58
    Tak dnes som robil šišky podla tohto receptu no a aj ked som tam nepridal rum boli úžasné:) nadýchane,jemné a hlavne chutili viac ,lebo som si ich urobil sám :)))


  • nancy1974, 12. októbra 2012 o 18:24
    mňam, mňam, vyzerajú ako namaľované, ešte že mám v trúbe buchty ináč by som neodolala, skúsim nabudúce


  • michsamant, 13. októbra 2012 o 13:05
    Moje prve sisky su hotove! Miesto rumu som dala brandy :) rum som nemala. Ale tie sisky su take nadychane a dobre, nie prilis sladke, uplne dokonale. Velmi pekne dakujem za tento recept :)


  • michsamant, 13. októbra 2012 o 13:07
    Polovicu posypem cukrom a polovicu polejem cokoladovou polevou...




  • michsamant, 13. októbra 2012 o 15:46
    A nakoniec som vsetky namocila do polevy, takze este jedna fotka dorobenych sisiek :) Deckam som urobila obrovsku radost nimi :)




  • cica2, 13. októbra 2012 o 16:04
    @tinca @michsamant šišky sú krásne a vydarené, chválim :-)


  • tinca, 14. októbra 2012 o 15:30
    @michsamant krásne ti vyšli a som rada,že na môj rcp sú samé chvály. S tou čokol.sú krásne ako stvorené pre deti. Dievčence vidieť,ža aj keď nie sú fašiangy, šišky vždy dobre padnú. Ešte raz díky...:)


  • violetacamorova, 14. októbra 2012 o 19:44
    Mám svoj obľúbený recept, ale včera som našla tvoj a dnes som ich urobila, tak vidím, že urobím zmenu. Podľa tvojho receptu Tinca sú lepšie.


  • tinca, 15. októbra 2012 o 13:27
    @violetacomorova no vidíš treba skúšať, oplatí sa,díky


  • drobcova, 24. októbra 2012 o 21:13
    @tinca ďakujem krásne za super recept!! ja som ich vždy mala ako kamene :( , ale podľa tvojho receptu sú úžasné!!! moji hladoši ťa za to velebia :) ešte musím vyskúšať od teba recept na langoše!


  • inka, 1. novembra 2012 o 03:11
    mozem vynechat rum? inak vyzeraju krasne az sa mi zbehli slinky


  • vikusenka, 2. novembra 2012 o 15:30
    nadherneeee :)


  • tinca, 7. novembra 2012 o 15:01
    @drobcova teším sa s tebou za vydarené šišky,pozdravujem hladošov, @inka kľudne vynechaj


  • katarinaa, 8. novembra 2012 o 15:14
    VYBORNY recept No1! dakujem super :*
    ak mozem poradit myslim, ze komu sa nepodarili urobil chybu:
    01 mlieko nebolo izbovej teploty,
    02 vetrany priestor, chladny vzduch-kvasok prestal kysnut,
    03 teplotu oleja pred vlozenim novej davky sisiek mierne zvysit, alebo stale necht rovnomerne rozohriaty, urcite neznizovat!, lebo potom sklesnu.
    ja som ich robila na indukcnej platni, ale poviem Vam nestihala som ich cukrovat co tak rychlo sa piekli a krasne vyskakovali :)


  • regilien, 16. novembra 2012 o 16:55
    Ďakujem pekne za recept,je naozaj suprový,šišky sa vydarili na prvykrát:-)Pochvala letí z talianska.Teraz ich budem musieť robiť častejšie.Pozdravujem:-)


  • zuzi26, 21. novembra 2012 o 16:53
    Ale ze ake vyborne sisky??? Mnaaam, nadychane, krasne vyrastli aj ked cesto mi kyslo dlhsie. Vyprazala som v horucej masti bravcovej, kedze je to vraj zdravsie, lebo mast sa neprepali. Boli krasne aj chutne..dakujeem!


  • handulka, 7. decembra 2012 o 13:22
    Dakujem za vyborny recept, dnes som robila, uz sa pomaly aj zjedli... vydarili sa na jednotku, makkucke, pekne narastli, dobrucke. Budem robit casto! Pozriem aj dalsie receptiky a urcite vyskusam. Mnam!


  • 13zora13, 30. decembra 2012 o 15:06
    tak tento recept sa mi zapáčil idem ho robit ,potom napíšem aké boli


  • 13zora13, 30. decembra 2012 o 21:16
    dakujem za recept,šišky sa zjedli raz dva ,deti si ich chválili,sú perfektnélepšie ako tie čo som robila doteraz


  • zdenkak, 3. januára 2013 o 18:37
    Ďakujem za recept na supéér šišky. .. Mali veľký úspech boli fantastické. Prajem všetko dobre v NOVOM ROKU 2013.


  • alia, 5. januára 2013 o 16:34
    šišky boli vynikajuce.odteraz budem robit iba tieto


  • tinca, 13. januára 2013 o 15:41
    ďakujem,teším sa, že vám chutnali:)


  • paploska, 13. januára 2013 o 21:06
    @tinca práve sa pozerám po tom naj šiškovom recepte, ešte som nenašla ten pravý, a ako vidím ten tvoj vyzerá výborne. cez týždeň určite vyskúšam:-)


  • paploska, 13. januára 2013 o 21:08
    moja babka totiž šišky robievala skoro každú zimnú nedeľu, ale už tu dávno nie je a niekto predsa musím prebrať tradíciu :-) ...


  • mustafa105, 14. januára 2013 o 18:12
    Chcem podakovat za recept,robila som po prvy krat v zivote :-D a dopadli na jednotku...chcem sa aj podelit s takou fintou abyvam cest rychlejsie vykyslo,ja si predohejem trubu na cca 20 az 30 stupnou,cesto prikryjem a do 20 min cesto je krasne nakysnute :-D


  • tinca, 15. januára 2013 o 12:09
    @mustafa1O5 aj ja tak robím kysnuté cestá, kľudne môžeš až na 35-40 st. Som rada,že ti vyšli.


  • paploska, 15. januára 2013 o 21:08
    Tak, práve som ich spravila a sú suuuuuper. Len som ich trošku zmenila, sú zo špladovej hladkej múky a hroznového cukru a z pezlakozového mlieka :-) KK


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 103 komentárov)
  • tinca, 16. januára 2013 o 10:52
    @paploska tak máš novú verziu šišiek,teším sa že chutili.


  • bobina, 16. januára 2013 o 13:56
    Dnes som varila sosovicovu polievku a sisky podla vasho receptu su super velmi chutili dakujem


  • moniqua, 16. januára 2013 o 19:25
    sisky su uzasne,najlepsi recept aky som nasla.dakujem


  • rennatte, 19. januára 2013 o 20:57
    @tinca , ty si cistinkina babka? alebo cistinkin coppy recept?
    » tana-catering.blogspot.cz/2011/11/babkine-sisky.html...


  • zuzulatko, 20. januára 2013 o 13:07
    šišky su vyborné. na to že vobec nepečiem lebo na to nemam akosi talent tak sa mi skutočne vydarili. mate aj recept na dobré fanky? babka ich robievala vyborné no recept si zobrala do hrobu...:)


  • tinca, 20. januára 2013 o 13:57
    @rennatte prepáč nie som ani čistinka babka,ani to nie je jej coppy rcp, ja nie som žiaden plagiátor,ak by som ich robila podľa nej,tak to napíšem. A okrem iného ja mám v rcp 2 celé vajcia a 2 žltky a čistinka má 1 vajce a 3 žltky.Môj rcp mám ešte od maminky aj orig.jej písmom,tak ma láskavo neurážaj.Ja som rcp pridávala 8.2.2O1O, kedy čistinka neviem, ale vtedy som o jej rcp netušila.


  • tinca, 20. januára 2013 o 13:59
    @zuzulatko ja fánky moc nemusím,ale je tu veľa skvelých rcp aj na ne. Teší ma,že sa ti šišky podarili:)


  • rennatte, 20. januára 2013 o 14:52
    @tinca , ale prave naopak,,,ja som na to upozornila teba, ze som tento tvoj recept aj s celym postupom nasla na cistinkinom blogu a nie je mojim umyslom urazat, zle si to pochopila, ved mam tvoj recept ulozeny v KK


  • barborkadt, 20. januára 2013 o 15:31
    dnes som roibla sisky vobec prvykrat podla vasho receptu..cesto som robila v pekarnice, muku som prisypala podla potreby a vydarili sa super, dakujem :)


  • dogagador, 20. januára 2013 o 15:48
    vcera som sisky robila prvy krat v zivote a to podla tvojho receptu, podarili sa a manzel zlupol polovicu, kym som sa vratila zo sluzby....


  • yvi, 20. januára 2013 o 16:38
    Milá Tinca, veľká vďaka za Tvoj recept. Dnes som robila Tvoje šišky a sú fakt výborné. Minulý rok som skúšala viac ráz, ale ani jedny neboli ľahučké a vláčne...........až tieto Tvoje. Práve som ich zaradila medzi rodinné receptíky :-) VĎAKA


  • renatad, 21. januára 2013 o 14:23
    moja prvotina sa podarila, robila som nutelove, džemové aj bez náplne :) dakujem za recept, najskor som sa bála, že nenapuchnu, ale nestíhala som ich obracať v panvici , su vynikajúce / inak do cesta som musela dať 7OO g múky/


  • jesynka, 22. januára 2013 o 21:08
    dakujem za super recept su fantasticke konecne recept na mnamkove sissky dakujjjeeeemmmmm


  • tinca, 23. januára 2013 o 11:30
    @jesinka ,teší ma,že chutili



  • julienne, 25. januára 2013 o 12:34
    Tak toto je skvelý recept. Zo začiatku som mu síce neverila, kvôli celému droždiu a 500 g muky. Bála som sa, že ho bude v ceste cítiť, ale nie je tomu tak. Sú skvelééé!!! Nádherne, nadýchané a ľahúčke. Dodatočne som našla aj recept mojej babičky a je rovnaký, akurát je v ňom navyše 1 kyslá smotana. Takže otestujem aj ten a budem hlásiť výsledok :) Ďakujeme Vám sa skvelý piatkový obed/večeru :)


  • tinca, 26. januára 2013 o 10:16
    @julienne potom pridaj aj tvoj rcp ak otestuješ,ďakujem za pochvalu


  • stacy77777, 26. januára 2013 o 10:19
    @tinca - dnes som vyskúšala tvoj recept na šišky, cesto je veľmi chutné a krehké,okrajky som dala dokopy,nechala ešte znova trocha podkysnúť a upiekla jablkový závin,oboje bolo super...vďaka za recept


  • iva63, 27. januára 2013 o 16:48
    @tinca -aj ja ďakujem za tento tvoj fantastický recept.. robila som dnes presne podľa Teba....práve šišky papáme, sú vynikajúce...mäkučké, vzdušné, ľahučkééé...môj recept neobsahuje tie žltky navyše a to je to fantastické, čo šišky zvláčnilo-:) veľmi pekne ešte raz ďakujem


  • tinca, 27. januára 2013 o 17:34
    @iva63 teším sa



  • zuzkas0904, 28. januára 2013 o 17:38
    Vdaka za recept,su vyborne :-) (Y)


  • gabriellka, 29. januára 2013 o 11:35
    ahojte ja chcem pochváliť recept robila som prvý krát podla neho a krásne a chutné toľko som sa bála krásne sú škoda ich jesť som veľmi veľmi vďačná za tento úžasný recept úžasné šišky rada by som poslala aj foto len neviem ako


  • tinca, 29. januára 2013 o 11:52
    @gabriellka tak dobrú chuť želám!



  • zuzinka391, 30. januára 2013 o 11:21
    dobrý deň želám!Chcem sa Vám zo srdiečka podakovať za vynikajúúúúci recept!Prave som ich dorobila, a sú famoooozne.robila som ich bez tohu rumu, tak som sa bala aký bude výsledný efekt, ale sú vynikajuce.Ešte raz dakujem


  • kadgalenka, 31. januára 2013 o 12:58
    Doma sme šišky pražili na stuženom tuku, pekne voňali. Rum je vraj na to, aby nenasiakli tuk. Teraz nerobím, sledujeme váhu, cholesterol a kadečo iné. Ja z každého upečeného koláča zjem kúsok na ochutnanie a viac nepotrebujem. Aspoň si prečítam, ako sa vám darí a ako vám chutí :-)))


  • ptroci, 31. januára 2013 o 13:32
    Výborné šišky. Práve dokončujem posledné a už sa teším až sa do nich pustíme :) Ďakujem za prima recept.


  • bea21, 31. januára 2013 o 17:30
    SÚ FANTASTICKÉEEE. PRÁVE SOM ICH DOPIEKLA. ĎAKUJEM ZA SUPER RECEPT


  • tinca, 1. februára 2013 o 10:55
    @zuzinka391 rado sa stalo @ptroci @bea21 nech vám chutia,teším sa,že vyšli


  • silvika39, 4. februára 2013 o 14:02
    Milá Tinca ďakujem za Tvoj super recept, robila som šišky prvý krát čo môj muž okomentoval že šišky vedia piecť iba vychýrené kuchárky. Ani som si nerobila nádeje že sa mi cesto podarí, zatial každé kysnuté cesto išlo do koša. Bola som šokovaná keď mi cesto vykyslo a ako sa krásne nafúkli keď som ich dala do oleja :-) Boli perfektné a manželovi klesla sánka :D . Moja dcéra chodí na hotelovú akadémiu a povedala že už dlho nič také dobré nejedla. Ešte raz ĎAKUJEM


  • tinca, 4. februára 2013 o 14:05
    @silvika39 no vidíš,len sa netreba báť, všetko ide:)


  • zdenickaopavska, 6. februára 2013 o 14:27
    ahoj.. no ja mozem povedat len tolko ze su vazne skvele.. podarili sa mi hned na prvy raz,a velmi ti dakujem za tento recept.


  • zdenickaopavska, 6. februára 2013 o 14:27
    ahoj.. no ja mozem povedat len tolko ze su vazne skvele.. podarili sa mi hned na prvy raz,a velmi ti dakujem za tento recept.


  • tanci, 7. februára 2013 o 19:53
    uprimne, nikdy sa mi nepodarili tak super ako podla tvojho receptu...super!!! dakujem


  • rennatte, 9. februára 2013 o 14:30
    @tinca , takto sa podarili mne, dakujem za recept





  • mamatata2, 10. februára 2013 o 10:08
    @tinca , pozdravujem ťa srdečne, práve som dorobila šišky podľa Tvojho receptu, vydarili sa a ani múku som nepridávala. Závisí iste od druhu múky, ja som dala obyčajnú hladkú z CBA a veľkosti vajíčok. A robila som so sušeným droždím, v tom ma povzbudila @palokuchki , ďakujem. Robila som aj minulý týždeň s cestom, kde ide varený zemiak a už som sa ani nechystala na ďalšie. Ale náhodou som včera natrafila na tento recept, kde diskusia k nemu trvá už 3 roky ! a mám choré susedy, tak som sa rozhodla, že vyskúšam a aj im urobím radosť. Takže Ti oznamujem, že misia bola splnená, šišky výborné, môj muž aj susedia potešení a z toho mám aj ja radosť a ďakujem za recept.


  • hltavec, 10. februára 2013 o 11:49
    ja sem tam rutil aj kapenku kory z citronov je to esce lespie


  • milinko, 10. februára 2013 o 16:20
    Hľadám recept na šišky, toľko komentárov som na žiaden recept ešte nenašla takže ukladám do KK a vyskúšam (na popolcovú stredu) =:)


  • inush, 10. februára 2013 o 20:00
    Takže šišky boli absolútne parádne - veľké a mäkkučké ako pampúšiky - pochutnali sme si - ďakujeme za recept


  • tinca, 11. februára 2013 o 10:29
    @rennatte no krásne sa ti vydarili,ďakujem všetkým čo vyskúšali môj rcp, skutočne toľko komentov som nemala k žiadnemu jedlu,denne prichádzajú a nečudujem sa veď sú fašiangy:)


  • kata50, 11. februára 2013 o 14:51
    @tinca aj aj môžem tento recept iba odporučiť a potvrdiť jeho kvality.
    Ja som máličko pozmenila-dala som iba 4 žĺtka. Šišky boli ešte jemnejšie.
    Ak môžem poradiť...pre začínajúce šiškárky...ak dáte šišky do horúceho oleja-hneď panvicu prikryte (najlepšie sklenenou pokrievkou ) a vtedy vydržte - šišky sa vám budú pred očami krásne dvíhať.Po niekoľkých sekundách panvicu odkryjeme a šišky otočíme. Už nezakrývame panvicu. Dopečieme druhú stranu a povyberáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej.
    No a čo so 4 bielkami? Uvarím nad parou bielkový ovocný sneh na šišky. :-))


  • dady3, 12. februára 2013 o 13:42
    pani tinca ďakujem za super recept na šišky,zožal obrovský uspech.ďakujem


  • milkak, 12. februára 2013 o 20:22
    Asi to bude zniet barbarsky, ale mala som dnes zarobene langosove cesto a naobed som urobila vyborne cesnakove langosiky, ale potom poobede som dostala taku chut na sisky, ze som si z nudze rychlo vyprazila este 2 langose a tie som pocukrila a pridala marhulovy dzem s rumom. Nebolo to zle, ale nebolo to ono...
    A potom som nasla tento receptik a precitala skoro vsetky komentare, ktore ma tak navnadili, ze zajtra poobede urcite vyskusam. Uz sa tesim, mnam :-)
    A slubujem, ze sisky nebudem potierat cesnakom, aj keby som pre zmenu mala chut na langose :-)))


  • barbarak, 13. februára 2013 o 03:51
    sisky vysli naozaj chutne a fantasticke aj s Americkymi ingredienciami. Cerstve drozdie nie je bezne u nas dostat, tak som ho zamenila za susene a poznamka ze cesto mozno bude chciet trochu viac muky, bola velmi napomocna. Definitivne si ho schovavam to mojich vyskusanych/oblubenych receptov ;)


  • janalad, 13. februára 2013 o 11:24
    dakujem za recept, nema chybu.
    Zjest na ranajky 4 tieto skvele sisky je urcite obzerstvo, ale nevedela som sa ich dojest :))))


  • marcelsara, 13. februára 2013 o 15:03
    Tieto šišky sú neskutočné,naozaj som také dobré ešte nejedla...


  • milinko, 13. februára 2013 o 20:09
    Šišky mi vyšli výborne, robila som presne podľa receptu akurát som využlila radu pani katy5O a na pár sekúnd panvicu prikryla, ďakujem za výborný recept aj dobrú radu =:)


  • 1ariana, 16. februára 2013 o 11:29
    Ja sa celý týždeň strojím urobiť šišky, nevyšlo mi to. Tak som sa rozhodla, že dnes ich urobím. Toto je prvý recept, ktorý mi vyhľadávač varechy ponúkol a keďže je tu veľa komentárov a veľká väčšina kladných, idem vyskúšať aj ja. Potom napíšem, ako som pochodila. Peknú sobotu želám. :o)


  • sissus, 16. februára 2013 o 14:38
    ja uzeste len koncim strednu ale varit uz dostatocne viem...sisky ni uz parkrat vysli a momentalne skusam tvoj recept ...cesto zatiial vyzera v poriadku tak dufam ze sa podaria je to prekvapenie pre priatela ked pride z prace...dam vediet ako dopadli


  • 1ariana, 16. februára 2013 o 15:32
    Tak teda šišky som urobila. Keďže bývam s mojimi rodičmi, tak počas týždňa varí mama. Ja len cez víkendy a sviatky. Takéto jedlá u nás robí mama. Ale keďže v utorok som si ju doviezla z nemocnice po operácii chrbtice, tak ona teraz oddychuje a varenie budem ešte dlhú dobu zaisťovať v domácnosti pre 5 ľudí ja. Môžem povedať, že tieto šišky podľa Teba sa mi vydarili úplne špičkovo. Sú úžasne nadýchané aj napriek tomu, že som robila som so sušeným droždím, lebo čerstvé som nemala a miesto rumu som dala borovičku. Žiaden iný alkohol doma nemáme. Ďakujem za recept..., je skutočne výborný. Moja mama robieva úplne iné a tieto sa im vyrovnajú.


  • sissus, 16. februára 2013 o 15:43
    su fakt nadherne a vyborne....lepsi recept som estena sisky nemala


  • archaa, 17. februára 2013 o 12:24
    Šišky sa mi tiež podarili. Hľadala som narýchlo nejaký rýchly recept a natrafila na tento. Pekávam ináč jeden recept, kde ide viac vajec a toľko som nemala, takže mi prišiel vhod. Do cesta som pridala aj vanilku a boli výborné. Ďakujem za recept!


  • sisinkax, 22. februára 2013 o 17:00
    perfektny recept,nebicko v papulke.


  • vareskavar, 23. februára 2013 o 15:01
    Tinca pozdravujem a dakujem za receptik, s manzelom sme si pochutili, jeho sposob pochvaly znel: Sisky by sme mohli castejsie zaradit do jedalnicka ( kludne aj kazdy tyzden). inymi slovami, vyborne, velmi sa podarili.


  • jajaem, 26. februára 2013 o 19:04
    Ukladám a v blízkej dobe vyskúšam :)
    Už som raz robila šišky, ale mala som ich vo vnútri surové, tak uvidíme či sa podaria tieto vaše:)


  • cesminaz, 3. marca 2013 o 11:16
    Vyzeraju "krasne",ajja prave rozmyslam ze pojdem zamiesit na tieto sisky.Ale chcela bysom sa nieco spytat,ato: preco niekomu sa urobi ta biela ciara"PAS" na siskach a niekomu nie???Stym bielim pasom vyzeraju krajsie..Je nieco naco treba dbat pri peceni? Prosim vas kto to vie,nech mi poradi...dakujem


  • andrea96, 3. marca 2013 o 17:33
    Ďakujeme za výborný recept.
    Je vynikajúúúúúci! :)
    Všetkým veľmi chutili.


  • sindia, 8. marca 2013 o 06:59
    Je to najúžasnejší recept na šišky aký som kedy mohla mať. Za nás všetkých piatich veľké ďakujeme!


  • julia001, 3. apríla 2013 o 19:00
    Najlepší recept, šišky sú znamenité :)


  • njdevil, 3. apríla 2013 o 19:47
    mila @tinca , tie Tvoje sisky maju jeden hacik...neviem totiz, ako vobec chutia, lebo ked som sa vratila zo supermarketu, zmizli aj s miskou -bez stopy, ani chyru, ani slychu...misku som neskor nasla na policke, sedela si tam cistucko a pekne potichucky...:-) od manzela som neskor dostala zakaz sisky piect, lebo mu vraj za chvilu vystavia zakalaci list...on ich zbastil vsetky!!! ale vysli krasne, ako namalovane, este by som poprosila o recept na tie Tvoje langose z chladnicky...dakujem!


  • tinca, 4. apríla 2013 o 11:00
    všetkým čo komentovali rcp na šišky ďakujem. @njdevil pripájam ti link na langoše kysnuté v chlad.je tu pridaný.
    » varecha.pravda.sk/recepty/langose-kysnute-v-chladnicke/47...


  • njdevil, 4. apríla 2013 o 14:03
    @tinca , velmi pekne dakujem, recept je aj ulozeny aj vytlaceny, v sobotu robim, uz sa ich nevieme dockat!!!


  • ovecka00, 11. apríla 2013 o 11:27
    robim prvy krat v zivote kysnute cesto a tiez aj sisky...prave mi kysne cesto tak dufam ze sa vydaria....uz som robila fanky a tie boli vynikajuce ale na sisky ma nahooril ocino kedze som s nim doma a chora....dufam ze sa vydaria....


  • ovecka00, 12. apríla 2013 o 09:09
    @tinca ....dakujem velmi pekne ze recept....boli vynikajuce....padli za chvilku...ani som sa nenazdala a vesty boli prec...:D...vdaka


  • alex2201, 4. júna 2013 o 14:21
    geniálne šišky ako od babičky, každému odporúčam. ďakujeeeem


  • sisinkax, 6. júna 2013 o 10:21
    Perfektny receptik,uz ich idem zas dnes piect,vsetci si ich nevedia vynachvalit,jemnucke ako paperie :)))


  • babek, 4. júla 2013 o 12:31
    úžasné šišky....zožali slávu.... :-)


  • tinca, 4. júla 2013 o 16:27
    vidím podľa počtu komentárov a prevažne so slovami chvály, že šišky zožali úspech. Vďaka za komentíky:) aj tebe @babek


  • kalypso444, 16. júla 2013 o 20:24
    Dnes som prvý krát v živote piekla šišky a keďže na tento recept bolo toľko chvály, išla som podľa neho. Šišky sa podarili, chuťovo sú vynikajúce, aj keď tvar mi vôbec nevyšiel, cesto sa mi pred vložením do oleja ponaťahovalo a na panvici už nevyrástlo, takže máme z nich také troška trhance. Vôbec nie sú také krásne ako vaše na obrázku, tie vyzerajú ako z obchodu... Ale nevadí, manželovi na dizajne očividne nezáleží, čo dokázal tým, že už polovicu z nich pojedol :) A ja časom naberiem viac praxe :) Ďakujem za skvelý receptík.


  • tinca, 17. júla 2013 o 20:28
    @kalypso444 neboj sa prídeš do toho,praxou. Ja som kedysi tiež mala prvé šmatľavé. Držím palce,musíš ich robiť častejšie:)


  • mackqa, 21. augusta 2013 o 13:31
    Ďakujem za receptik,vydarili sa mi a vyzeraju presne ako tie vaše..


  • alex2201, 21. augusta 2013 o 16:55
    najlepšie šišky :)


  • tinca, 21. augusta 2013 o 21:50
    @mackqa @alex2201 ďakujem, blahoželám, že sa vydarili :)


  • ceitane, 26. augusta 2013 o 13:09
    Robila som vaše sisky presne podľa receptu a sú ozaj vynikajúce v živote sa mi nič tak dobre na prvý krát nepodarilo sú ozaj vyborneeeeee


  • tinca, 26. augusta 2013 o 22:31
    @ceitane ďakujem:)


  • nikus111, 5. októbra 2013 o 00:29
    tie sisky boli vybrne na prvy krat sa mi vydarili hned dakujem za dobry recept a kalypso444 mne tak aj vyzerali su bomba naozaj


  • sweety, 12. októbra 2013 o 13:04
    tinca...dakujem Vam za naozaj skvely recept.nikdy sa tak nevydarili a nechutili ako dnes.su krasne,vlacne ako pena.len zahryznut....suprove...vysiel plny pekac.naozaj odporucam tento receptik.pekny dnik Sveťa


  • toptaste, 13. októbra 2013 o 12:22
    tinca,prave robim Tvoje sisky,v Nemecku......pridal som aj do cesta vanilkovy cukor,original bourbon vanille a pouzivam len trstinovy cukor....ked spominas maminu,tiez pri slzach spominam a hadam ako davala lekvar pod tvaroh na tvarohovniky....v prvom momente som myslel ze plnila cesto...omyl....dnes myslim ze pod tvaroh,urcite poznas tie placate okruhle kolaciky nasich materi a babiek.....videl som maminu tisickrat ich robit,no divat sa a skusit sam nie je to iste.....nastastie dnes je internet a varenie ma nesmierne bavi....divina,kolace,sisky ,gulase,kapustnica.....v Nemecku surovin co hrdlo raci....len druhov muky je asi 30....robil som chvilu v mlyne...od 405 po 2000......to doma kucharky ani nesnivaju.......tak aj vypada pecivo tu a doma.neporovnatelne.Ale aj ceny v privatnych pekarnickach....chlebik pod 2.5euro nie je.vdaka za recept,vydaria sa sisky urcite.....


  • toptaste, 13. októbra 2013 o 12:28
    inak trstinovy cukor odporucam,vsade,do kavy,caju,kolacikov....repny cukor je katastrofa sama....uz asi 5rokov kupujem len trstinovy....chut nezamenitelna,cena 1kg doma v Kauflande 2eura,no je velmi zdravy na rozdiel od chemickeho Aliho.....kludne nech zrusia posledne dva cukrovary doma...uz sa pomaly da pestovat trstina.....pri tych horucavach....


  • tinca, 13. októbra 2013 o 16:29
    @sweety @toptaste ďakujem za uznanie,hlavne že pochutili:)


  • jozka2, 3. novembra 2013 o 21:03
    sorry,az teraz som zistila,ze som urobila preklep'prikrit'-prikryt fuj taka chuba.


  • machlastka, 10. novembra 2013 o 18:30
    velmi chutnucke sisky ,krasne vykysnute len ja nabuduce si pridam trosku viacej cukru ...ani s pecenim neboli problemi a boli fakt krasne siskovske...


  • marcelsara, 23. novembra 2013 o 16:23
    Šišky sú vynikajúce,lepšie som nikdy nejedla... určite budem robiť už len podľa vášho receptu :)


  • orso, 1. decembra 2013 o 20:58
    Dakujem za uzasny recept. Sisky sa mi podarili na jednotku a to som ich robil prvykrat... Urcite mi pomahala aj mamka tam niekde z nebicka.


  • majdus, 29. decembra 2013 o 22:12
    Mnaaaaaaam.....normalne mam na ne taku chut, ze by som ich aj hned spravila :) a to someste nikdy nerobila sisky ani kysnute cesto :) keby sme nemali male bejbi, zajtra vieme, co mame na obedik, ak by sa vydarili :) no mnam :) urcite vyskusam! Vdaka! :)


  • kukulienka71, 14. januára 2014 o 20:34
    Ďakujem za najlepší recept na šišky v mojom živote,sú jednoducho famózne.Musela som vyskúšať po toľkej chvále a neoľutovala som,lepšie som ešte nejedla a ani nebudem:-)Všetko dobré prajem!


  • tinca, 15. januára 2014 o 11:26
    @kukulienka71 ďakujem za pochvalu aj ja robím len tieto,sú fašiangy, tak budú. Nádherne sa ti vydarili:)


  • bobina, 15. januára 2014 o 16:35
    Robim ich tak tri krat do roka a len podla tvojho receptu rodina sa vzdy na ne tesi dakujem aj za ostatne recepty.


  • tinca, 16. januára 2014 o 12:52
    @bobina ďakujem,každý pozitívny ohlas poteší,veľa radosti z pečenia:)


  • jaro01, 17. januára 2014 o 10:45
    včera som dostal strašnú chuť na šišky, našiel som si tento recept, chcel som vyskúšať niečo iné ako poznám a veľmi milo ma prekvapil. je fantastický


  • tinca, 17. januára 2014 o 12:18
    @jaro01 drvivá väčšina ho chválil, teší ma,že ťa zaujal:)


  • sebo, 20. januára 2014 o 18:53
    Šišky sú taká naša slovenská klasika. Keď som študoval v Španielsku, šišky tam takmer nepoznali. Namiesto toho však mali iné pražené pečivo "churros" (čítaj "čuros"). Jeho príprava je až banálne jednoduchá. Jedná sa o nekysnuté pražené hrubé tyčinky z chlebového cesta, ktoré sa namáčajú do horúcej čokolády. Napísal som pre vás zaujímavý článok, ako si churros vyrobiť doma. :) Máme tu fašiangy - karnevaly, plesy a pražené pečivo. Čo tak vyskúšať tento rok namiesto šišiek a fánok niečo iné - napríklad "churros" alebo španielske donuty. :) » www.i-potraviny.sk/churros-con-chocolate-spanielske-donuty...


  • pn, 21. januára 2014 o 17:42
    krasne šišky,určite vyskušam!!!!!!!!!!!!!!!!!


  • silvia010ak, 25. januára 2014 o 11:54
    ..famoooozne sisky..su vynikajuce..a krasne sa podarili a to som v kuchyni amater..na miesenie pouzivam len pekaren a rozhodne som urobila dobre..ked som ju pouzila i pri tychto siskach..mnamky..dakujem za recept..len tieto budem robit;-)


  • marienka44, 26. januára 2014 o 09:53
    @Tinca , recept dnes vyskúšam. Šisky po vykrojení maju kysnut na jednej strane a po chvili ich na doske otocit, aby nakysli aj na druhej strane. Potom vkladat do horuceho oleja povodnou stranou dole. Ukladam recept do KK.


  • tinca, 28. januára 2014 o 12:36
    @silvia010ak tak nový poznatok, že to ide aj v pekárničke,ja ju nemám, lebo pre samú by som ju nevyužila:)


  • zuzana05, 23. februára 2014 o 18:03
    vyborne sisky- normalne sa vsetky pojedli za jeden vecer :) ked robila sisky moja mama tak boli strasne napite olejom aj ked davala rum, ale tieto boli uplne super.... tak vdaka vasmu receptu som spravila lepsie ako mama :)


  • tinca, 25. februára 2014 o 10:51
    @zuzana05 ďakujem,mam radosť:)


  • katusija, 26. februára 2014 o 19:37
    v piatok sme ich robili trojgeneracne, ja cesto, nasa 90r. starka vysmazala a moje skolkarky cukrovali a vsetci kostovali, musim dokupit olej a snad do konca fasiangu este jednu davku spravim, dakujem za receptik :)


  • kattie483, 28. februára 2014 o 13:00
    naozaj skvelý recept :) chuťovo nemajú chybu a vyzerajú ako také pampúšiky :) naozaj odporúčam vyskúšať :) doma sme s nimi velmi spokojný


  • tinca, 2. marca 2014 o 14:09
    @katusija tak to má byť, každý má priložiť ruku k dieli @kattie483 ďakujem,že chutili:)


  • monika13, 11. marca 2014 o 10:57
    Dnes som robila šišky podľa vášho receptu, boli úžasné...Ďakujem krásne za recept, už nikdy nepoužijem iný :-)


  • tinca, 11. marca 2014 o 11:47
    @monika13 ďakujem:)


  • ababa, 17. marca 2014 o 16:57
    @tinca podobne ako @monika13 . rýchla príprava, začala som o 14.00, dojedli sme o 16.00. Temer žiadna špina, krájala som na štvorčeky kolečkom na pizzu, t. z. žiadny odpad, olej neprehorený, prvé 2 dávky som cukrovala, vnúčatá plnili domácim marhuľovým džemom, ďalšie sme naplnili osolenou pochúťkovou smotanou, nastrúhaným syrom + lístok bazalky. neskutočne chutné jemné a ...


  • tinca, 18. marca 2014 o 08:43
    @ababa mám radosť z úspechu:)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist