Pečené zemiaky na papieri

jokin - fotkajokin, 6. januára 2013
Pečené zemiaky na papieri
Foto: jokin

Máme radi pečené zemiaky, ale vždy ma štvalo, že sa zemiaky prichytili na plechu. Dnes ma napadlo použiť papier na pečenie. Keď sa takto pečú koláče tak prečo nie zemiaky. Hneď som sa rozhodol ,že to aj vyskúšam a ako môžete vidieť tak to vyšlo na jednotku. Verím, že niekomu pomôžem a hľavne je úplne jednoduché umývanie plechu.

40 min. minút
na 250 °C

Suroviny

1,5 kg
100 ml
podľa chuti
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, ja som si vybral menšie stačilo ich krájať na štvrtky. Na plech si dáme papier na pečenie. Ja som použil tak veľký aby mi vytvoril vaničku. Na papier som nalial olej, vysypal pokrájané zemiaky, dobre pomiešal v oleji aby bol každý zemiak omastený. Potom už len posoliť a porascovať a čup stým do trúby. Po dvadsiatich minútach pečenia som ich pomiešal a dal zas piecť na ďalších dvadsať minút.

    Pečené zemiaky na papieri  - obrázok 1
  2. 2

    Takýto bol výsledok a čo ma najviac potešilo, keď som zemiaky preložil na mysu, ešte za horúca, tak vedčina oleja zostala na papieri.

    Pečené zemiaky na papieri  - obrázok 2
  3. 3

    Dnes boli zemiačky ako príloha k rezňom. Dobrú chuť.

    Pečené zemiaky na papieri  - obrázok 3
  4. 4

    Tá žltá mláčka je ten olej čo zostal na papieri po upečení zemiakov.

    Pečené zemiaky na papieri  - obrázok 4

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
no gratulujem ti mne si pomohol ja som na to neprišla , ale zato keď šom drhla plech bola som dosť naštvatá, prečo sa lepia ked ich polejem olejeom a oni potvory šup na spodok plechu a mysleli si, že ked chceš dobrotku tak drhni, ale ty si s nimi vykýval dakujem za radu
teeeda...prečo som na to aj ja neprišla?? :D
Práve kvôli tomu, že sa pripekali som ich nerada robila, hoci ich máme radi...teraz už budem častejšie :))
Čo je to drhnúť plech? V podstate som lenivý na takéto práce. Roky používam papier. Niet lepšieho vynálezu. Na ňom pečiem koláče, mäso, zemiaky...
Ja podobným spôsobom pečiem zemiaky.
Len ich dám najskôr do osolenej vody variť, ale iba pokiaľ nezačne voda vrieť. Potom zemiaky zlejem a dám piecť tak ako Jokin. I z mála sa dá pripraviť chutné jedlo, netreba ani mäso, stačí pohár mlieka a je večera.
Robím ako ty tiež už len na papieri, kvôli neumývateľnosti plechu, ale ja vzdy asi 5 minút predvarím. Tvoje zemiaky vyzerajú veľmi jedlo. Dala by som si hneď aj bez toho rezňa. Mäsa ,mám už dosť po sviatkoch
Jokin, ja vždy pečiem zemiaky na papieri, nemusia byť veľmi mastné a ako píšeš, neprichytia sa, je to u nás obľúbená príloha :)
no a ako by to asi dopadlo, keby som ten papier dala aj pod francúzske zemiaky, tam sa ten pekáč tiež zle drhne od prilepenej smotany s rozšľahanými vajcami, dalo by sa to z neho vôbec vyberať a netrhal sa, musím vyskúšať, dík za typ
Krásne a chutné, robievame často, ale existujú tenulinké silikonové podložky, použiteľné 1000 (tisícx), ľahko umývateľné a šetria životné prostredie (papier je použiteľný len raz).
@mamenka , presne si ma predbehla, ja som sa totiž chcela spýtať, ako je to so silikónovými podložkami , používam miesto papiera, asi stačí len šťavu nechať stiecť od šťavy a podložku šupnúť do umývačky
aj ja mám silikonové podložky ale tie sú menšie a neurobia mi vaničku, tak zemiaky na krajoch by sa lepili, ale určite sa dajú použiť.
@aroooo na papieri pečiem aj francúzske zemiaky, nemusím potom, tak ako pri pečených zemiakoch, drhnúť plech, stačí ho len trochu umyť, lebo papier sa pri vyberaní zvykne potrhať
Ja som tiež dávnejšie začala dávať papier, lebo sami odieral teflón, už som ale dva plechy vyhodila a keďže som na tom ošúchanom povrchu piecť nechcela, skúšala som aj alobal, aj papier. Aj aj mám fóliu ale tá je malá, ako píše aj @jokin. A tie zemiačky sú krásne opečené, ak sú B-ečka, netreba ich predvárať.
zemiaky odskušane,vynikajuce,už inak ani pečene zemiaky nerobim,užasne že sa nemusi drhnut plech,teraz sa tešim na jar ked ich dam piect aj so šupkov zajko
Skúsili ste teflonovú podložku na pečenie? Ja ju mám už dávno, našla som stránku www.slavbiz.sk kde sú ochotní narezať fóliu rôzneho tvaru na Vami požadovaný rozmer. Je o mnoho kvalitnejšia ako tá z Lídla, nepotrebujem toľko oleja pri pečení mäsa či zemiakov a táto podložka mi šetrí čas a energiu, za kratšiu dobu mám jedlo hotové.....odporúčam
Zemiaky predvarím v osolenej vode, pridám trocha rasce.. Zlejem, len čo sa urobí pena, dám na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý som poliala olejom a pridala zmes korenín. Za 30 minút sú upečené. Na tanieri posypem bryndzou a zapíjam mliekom. Rýchla večera.

Pridaj komentár k receptu: