Foto: jokin
Máme radi pečené zemiaky, ale vždy ma štvalo, že sa zemiaky prichytili na plechu. Dnes ma napadlo použiť papier na pečenie. Keď sa takto Zobraziť celý popisMáme radi pečené zemiaky, ale vždy ma štvalo, že sa zemiaky prichytili na plechu. Dnes ma napadlo použiť papier na pečenie. Keď sa takto pečú koláče tak prečo nie zemiaky. Hneď som sa rozhodol ,že to aj vyskúšam a ako môžete vidieť tak to vyšlo na jednotku. Verím, že niekomu pomôžem a hľavne je úplne jednoduché umývanie plechu.
na 250 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, ja som si vybral menšie stačilo ich krájať na štvrtky. Na plech si dáme papier na pečenie. Ja som použil tak veľký aby mi vytvoril vaničku. Na papier som nalial olej, vysypal pokrájané zemiaky, dobre pomiešal v oleji aby bol každý zemiak omastený. Potom už len posoliť a porascovať a čup stým do trúby. Po dvadsiatich minútach pečenia som ich pomiešal a dal zas piecť na ďalších dvadsať minút.
-
2
Takýto bol výsledok a čo ma najviac potešilo, keď som zemiaky preložil na mysu, ešte za horúca, tak vedčina oleja zostala na papieri.
-
3
Dnes boli zemiačky ako príloha k rezňom. Dobrú chuť.
-
4
Tá žltá mláčka je ten olej čo zostal na papieri po upečení zemiakov.
Práve kvôli tomu, že sa pripekali som ich nerada robila, hoci ich máme radi...teraz už budem častejšie :))
Len ich dám najskôr do osolenej vody variť, ale iba pokiaľ nezačne voda vrieť. Potom zemiaky zlejem a dám piecť tak ako Jokin. I z mála sa dá pripraviť chutné jedlo, netreba ani mäso, stačí pohár mlieka a je večera.
robíš dobrú reklamu..klikla som si..len ceny sa mi nájsť nepodarilo...