Pečené zemiaky - fotorecept

Autor receptu: elekra

Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k rôzne pripraveným mäsám alebo so šalátom ako ľahká večera.

4
porcie
10-15 minút
príprava
35-45 minút
na 175 °C

Postup

  1. Nové zemiaky umyjem a dám variť na cca 10 minút.
  2. Kým sa zemiaky varia pripravím si bylinky ( vetvičku rozmarínu, tymián a petržlenovú vňať) a jarnú cibuľku.
  3. Obvarené zemiaky scedím
  4. nakrájam na hrubšie kolieska (môžu byť aj na polovičky alebo štvrtinky),
  5. posypem hrubozrnnou morskou soľou a polejem olivovým olejom a dám piecť do vyhratej rúry na 175 °C asi na 35-45 minút. Počas pečenia premiešam, aby sa mi neprichytili na plech.
  6. Nadrobno si nakrájam pripravené bylinky a jarnú cibuľku (táto fotka sa mi moc nevydarila)
  7. a pridám ich k upečeným zemiačikom.
  8. Premiešam a preložím na servírovací tanier a ešte pokvapkám olivovým olejom.
  9. U nás boli prílohou dusenej roštenky s cibuľkou a uhorkovým šalátom.