Pečené zemiaky - fotorecept
Autor receptu: elekra
Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k rôzne pripraveným mäsám alebo so šalátom ako ľahká večera.
4 porcie |
10-15 minút príprava |
35-45 minút na 175 °C |
Postup
- Nové zemiaky umyjem a dám variť na cca 10 minút.
- Kým sa zemiaky varia pripravím si bylinky ( vetvičku rozmarínu, tymián a petržlenovú vňať) a jarnú cibuľku.
- Obvarené zemiaky scedím
- nakrájam na hrubšie kolieska (môžu byť aj na polovičky alebo štvrtinky),
- posypem hrubozrnnou morskou soľou a polejem olivovým olejom a dám piecť do vyhratej rúry na 175 °C asi na 35-45 minút. Počas pečenia premiešam, aby sa mi neprichytili na plech.
- Nadrobno si nakrájam pripravené bylinky a jarnú cibuľku (táto fotka sa mi moc nevydarila)
- a pridám ich k upečeným zemiačikom.
- Premiešam a preložím na servírovací tanier a ešte pokvapkám olivovým olejom.
- U nás boli prílohou dusenej roštenky s cibuľkou a uhorkovým šalátom.