Pečené zemiaky - fotorecept
	        Autor receptu: elekra
	         
	        
	        Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k rôzne pripraveným mäsám alebo so šalátom ako ľahká večera.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10-15 minút príprava  | 
				  	  
				  	35-45 minút  na 175 °C  | 
Postup
- Nové zemiaky umyjem a dám variť na cca 10 minút.
 - Kým sa zemiaky varia pripravím si bylinky ( vetvičku rozmarínu, tymián a petržlenovú vňať) a jarnú cibuľku.
 - Obvarené zemiaky scedím
 - nakrájam na hrubšie kolieska (môžu byť aj na polovičky alebo štvrtinky), 
 - posypem hrubozrnnou morskou soľou a polejem olivovým olejom a dám piecť do vyhratej rúry na 175 °C asi na 35-45 minút. Počas pečenia premiešam, aby sa mi neprichytili na plech.
 - Nadrobno si nakrájam pripravené bylinky a jarnú cibuľku (táto fotka sa mi moc nevydarila)
 - a pridám ich k upečeným zemiačikom.
 - Premiešam a preložím na servírovací tanier a ešte pokvapkám olivovým olejom.
 - U nás boli prílohou dusenej roštenky s cibuľkou a uhorkovým šalátom.