Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre mňa doteraz neznáma) kombinácia korení a chutí, s ktorými piekol zeleninu a mandľový dip, ktorý som chcela vyskúšať.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Prichystáme suroviny.
- Olej, agávový sirup, majorán a rozmarín dobre zamiešame.
- Očistíme zeleninu, mrkvu a cuketu nakrájame na kolieska; zemiaky, tekvicu a tofu na kocky, paštrnák na väčšie hranolčeky. Zmiešame všetko s olejovou zmesou.
- Zeleninovú zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a v rúre predohriatej na 180°C pečieme 45 minút. Medzitým si pripravíme mandľový dip - zmiešame všetky suroviny na dip uvedené v zozname.
- Po upečení podávame. Všetka zelenina bude chutiť nasladlo, dip jej dodá orechovú (mandľovú) chuť. Jedlo môžeme na záver posypať i trochou petržlenovej vňate.