Foto: majka5551
Jadierka sa dajú papať hocikde a hocikedy u nás v rodine sú obľúbené a sú veľmi zdravé. V tekvicových semenách objavili vedci aj látky Zobraziť celý popisJadierka sa dajú papať hocikde a hocikedy u nás v rodine sú obľúbené a sú veľmi zdravé. V tekvicových semenách objavili vedci aj látky s antioxidačnými účinkami. Semená obsahujú vitamíny, minerály a stopové prvky ako E, A, B1, B2, B6, C, D, draslík, fosfor, horčík, vápnik, železo, meď, mangán, zinok a selén.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zasadíme, dopestujeme alebo kúpime tekvicu... -1C
-
2
povyberáme jadierka z dužiny a dáme čaj s rumom +5C
-
3
Jadierka namočíme na noc so soľou aby sa poriadne napili 1/2Kg jadierok 3PL soli cca podľa chuti . Môžu byť aj kupované sušené.
-
4
Medzičasom si vyrežeme s tekvíc strašiakov :-)
-
5
Jadierka zlejeme a vložíme do plechu na pečenie osolíme 1PL a šup do rúry treba pomaličky piecť- sušiť a treba ich často obracať, miešať aby sa nepolepili. Sem tam ochutnáme či sú už hotové.
- 6
Po upečení ich necháme vychladnúť.
- 7
Samozrejme zapálime sviečku do tekvičky :-D
- 6
1/ ak chceš neslané z vonku tak ich musíš namočiť v tom slanom náleve a potom opláchnuť čistou vodou ďalej už nesolíš
2/ ak ich nechceš vôbec slané tak ich iba opláchneš v čistej vode (čerstvé)
parádny recept:))
*1.: Tekvicové jadierka si poriadne opáchneme.
2.: Plech si namastíme s bravčovou masťou a rovnomerne si dáme na plech jadierka
3.: Obraciame každých cca 15 min a zároveň aj zoberiem jedno jadierko a skúsime rozlomiť, keď sa nám ľahko rozlomí to znamená, že už sú hotové.