Pečené tekvicové jadierka fotorecept

majka5551 - fotkamajka5551, 14. novembra 2011
Pečené tekvicové jadierka (fotorecept)
Foto: majka5551

Jadierka sa dajú papať hocikde a hocikedy u nás v rodine sú obľúbené a sú veľmi zdravé. V tekvicových semenách objavili vedci aj látky Zobraziť celý popisJadierka sa dajú papať hocikde a hocikedy u nás v rodine sú obľúbené a sú veľmi zdravé. V tekvicových semenách objavili vedci aj látky s antioxidačnými účinkami. Semená obsahujú vitamíny, minerály a stopové prvky ako E, A, B1, B2, B6, C, D, draslík, fosfor, horčík, vápnik, železo, meď, mangán, zinok a selén.

2 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

čo najviac




Postup

  1. 1

    Zasadíme, dopestujeme alebo kúpime tekvicu... -1C

    Pečené tekvicové jadierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    povyberáme jadierka z dužiny a dáme čaj s rumom +5C

    Pečené tekvicové jadierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jadierka namočíme na noc so soľou aby sa poriadne napili 1/2Kg jadierok 3PL soli cca podľa chuti . Môžu byť aj kupované sušené.

    Pečené tekvicové jadierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzičasom si vyrežeme s tekvíc strašiakov :-)

    Pečené tekvicové jadierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jadierka zlejeme a vložíme do plechu na pečenie osolíme 1PL a šup do rúry treba pomaličky piecť- sušiť a treba ich často obracať, miešať aby sa nepolepili. Sem tam ochutnáme či sú už hotové.

  6. 6

    Po upečení ich necháme vychladnúť.

    Pečené tekvicové jadierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Samozrejme zapálime sviečku do tekvičky :-D

    Pečené tekvicové jadierka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

hubata
Ježišiiii.... toto je ale krásny, vtipný receptík, doplnený pekným foto!
lia66
Totok robí moja svokríčka-ja by som tekvice mohla tak pestovať na balkóne...ale ona na "maďaroch", v rodinnom dome s veľou záhradou a viničom-hm, radosť pochutnať!. Fotečky super, a verím, že aj semiačka sú mňamózne-ako aj moja svokra robí.
evanaaa
Tie jadierka sa namočia do slanej vody? Tak som to pochopila, aj keď tam tá voda chýba, ale v bode 5) sa zlejú, tak asi z vody. A ak by som chcela neslané, tak ako potom, lebo ja si vždy len tie bez soli kupujem.
majka5551
@evanaaa dobre si to pochopila :-)
1/ ak chceš neslané z vonku tak ich musíš namočiť v tom slanom náleve a potom opláchnuť čistou vodou ďalej už nesolíš
2/ ak ich nechceš vôbec slané tak ich iba opláchneš v čistej vode (čerstvé)
irenaw
tiež pekávam jedierka, ale to som veru nevedela, že namočiť cez noc do slanej vody, ďakujem za tip, najbližšie urobím takto, už som zvedavá aké budú, jedna mi tu sedí tak to bude čoskoro.
dorisa
Krásny recept, ja by som tie semienka schrúmala za okamih.
pivonka
Tekvicové jadierka sa mi spájajú s detstvom. Babka ich mávala v zásobe.
bibia1
super receptík, ja som vedela, že si mám tie jadierka odložiť. Môžem ich namočiť na noc aj teraz, keď sú už vlastne vysušené? Risknem, skúsim, vďaka.
janger
Nedavno som sa tu pytala, ako sa tie jadierka robia...Takze teraz vidim aj ten tvoj sposob. Ale to je teda poriadna tekvica na tom prvom obrazku :-))).
kuchynkas4
Mám iba 12 a varenie ma priam fascinuje a tie jadierka sú perfektné. Ja poznám zasa iný recept:
*1.: Tekvicové jadierka si poriadne opáchneme.
2.: Plech si namastíme s bravčovou masťou a rovnomerne si dáme na plech jadierka
3.: Obraciame každých cca 15 min a zároveň aj zoberiem jedno jadierko a skúsime rozlomiť, keď sa nám ľahko rozlomí to znamená, že už sú hotové.
lenkapav
Perfektný recept, 2x vyskúšaný. Jadierka sú veľmi chutné, lepšie ako z obchodu. Ďakujem za recept.
mantheniel
Moja mamka ich robieva troška inak miesto vody pridáva mlieko :) chutí to potom tak zaujímavejšie- intenzívnejšie.
marianne
vytiahla som ich v hodine 12 skoro mi zhoreli a to som ich piekla 40minut na 150 stupnov,kde tam ze 100 minut.Ale aj tak su vynikajuce.Boli na plechu vymazanom bravcovou mastou a namacala som ich v mlieku ako dievcence radili.Dakujem budem uz len takto piect



mariamka
tiez som mala k dobru 2 litre semiacok zmrazenych, a kde sa clovek neznaly pozrie? jasne, ze na varechu :) boli myslim premyte, tak som ich svacla na peciaci papier, osolila a sup do rury, najprv na 50, neskor na 100, 3 hodky plusminus, ale stali zato, boli dobre, BOLI! :)
marianne
@mariamka nevedela som,ze na kolko stupnov mam piect,tak som vygooglila,ze na 150,ale nabudice dam na 100 ako pises..inak su vynikajuce
mariamka
@marianne lepsie su take najprv presusene /treba miesat/ a neskor pripecene, je to cela veda, ale stoji za to :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia