Pečené tekvicové jadierka (fotorecept)
Autor receptu: majka5551
Jadierka sa dajú papať hocikde a hocikedy u nás v rodine sú obľúbené a sú veľmi zdravé. V tekvicových semenách objavili vedci aj látky s antioxidačnými účinkami. Semená obsahujú vitamíny, minerály a stopové prvky ako E, A, B1, B2, B6, C, D, draslík, fosfor, horčík, vápnik, železo, meď, mangán, zinok a selén.
2 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Zasadíme, dopestujeme alebo kúpime tekvicu... -1C
- povyberáme jadierka z dužiny a dáme čaj s rumom +5C
- Jadierka namočíme na noc so soľou aby sa poriadne napili 1/2Kg jadierok 3PL soli cca podľa chuti . Môžu byť aj kupované sušené.
- Medzičasom si vyrežeme s tekvíc strašiakov :-)
- Jadierka zlejeme a vložíme do plechu na pečenie osolíme 1PL a šup do rúry treba pomaličky piecť- sušiť a treba ich často obracať, miešať aby sa nepolepili. Sem tam ochutnáme či sú už hotové.
- Po upečení ich necháme vychladnúť.
- Samozrejme zapálime sviečku do tekvičky :-D