Pečené tekvicové jadierka (fotorecept)

Autor receptu: majka5551

Jadierka sa dajú papať hocikde a hocikedy u nás v rodine sú obľúbené a sú veľmi zdravé. V tekvicových semenách objavili vedci aj látky s antioxidačnými účinkami. Semená obsahujú vitamíny, minerály a stopové prvky ako E, A, B1, B2, B6, C, D, draslík, fosfor, horčík, vápnik, železo, meď, mangán, zinok a selén.

2 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zasadíme, dopestujeme alebo kúpime tekvicu... -1C
  2. povyberáme jadierka z dužiny a dáme čaj s rumom +5C
  3. Jadierka namočíme na noc so soľou aby sa poriadne napili 1/2Kg jadierok 3PL soli cca podľa chuti . Môžu byť aj kupované sušené.
  4. Medzičasom si vyrežeme s tekvíc strašiakov :-)
  5. Jadierka zlejeme a vložíme do plechu na pečenie osolíme 1PL a šup do rúry treba pomaličky piecť- sušiť a treba ich často obracať, miešať aby sa nepolepili. Sem tam ochutnáme či sú už hotové.
  6. Po upečení ich necháme vychladnúť.
  7. Samozrejme zapálime sviečku do tekvičky :-D