Pečené krídelká
Pečené krídelká

Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 4. augusta 2019
Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept)
Foto: siuuu

Nedeľa, nenedeľa - dnes bola chuť na pečené krídelká. Tento recept mám vo svojej zbierke už roky rokúce, skúšala som už aj iné recepty, Zobraziť celý popisNedeľa, nenedeľa - dnes bola chuť na pečené krídelká. Tento recept mám vo svojej zbierke už roky rokúce, skúšala som už aj iné recepty, ale vždy sa vrátim k tomuto osvedčenému, ktorý nám chutí zo všetkých najviac - je to jedno z našich TOP jedál. Výborne chutia s ryžou a šalátom, alebo iba s chrumkavou bagetkou či čerstvým chlebíkom.

2-3
porcie
10 minút
príprava
35-45 minút
na 190-200 °C

Suroviny

10 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1,5 PL
1/4 ČL
podľa chuti
1 PL
1 PL
2 ks menšia
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu a cesnak posekané nadrobno.

    Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do menšieho hrnca dáme pokrájanú cibuľu a cesnak, kečup, sójovú omáčku, ocot, horčicu, cukor, chilli, soľ, premiešame a varíme 2-3 minúty.

    Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme najmenšiu časť (používam do vývaru), krídla prekrojíme (nemusíte, ale lepšie sa opečú aj konzumujú), obalíme v marináde, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie (cukor aj med pri pečení skaramelizujú, takže určite odporúčam dať papier, budete mať oveľa menej práce s čistením pekáča), ak nám zostala marináda, rozdelíme ju rovnomerne na krídelká. Pokvapkáme medom a vložíme do rúry zohriatej na 190 - 200 °C. Pečieme cca 35 - 45 minút, podľa veľkosti krídelok.

    Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení posypeme sezamovými semienkami a podávame. My sme dnes mali s ryžou, ale super sú aj so šalátom, chrumkavou bagetkou alebo čerstvým chlebíkom.

    Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia68
Podľa mojej chuti :-). Tiež pridávam kečup,hoci nie každý ho má v marináde rád. Len miesto octu pridávam citrónovú šťavu a nevarím. Ale to je už detail receptu a mne by to chutilo :-).
1x siuuu
siuuu
@Frezia68 (5.8.2019 14:02)

skúšla som aj s paradajkovým pretlakom namiesto kečupu, ryžovým octom a podobne - nikdy to nebolo ono, takže musí ísť kečup a klasický ocot, aj keď ho inak príliš nepoužívam ... robievam šafránové s citrónovou šťavou a medom a tie sú tiež super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia