Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká fotorecept
Foto: siuuu
Nedeľa, nenedeľa - dnes bola chuť na pečené krídelká. Tento recept mám vo svojej zbierke už roky rokúce, skúšala som už aj iné recepty, Zobraziť celý popisNedeľa, nenedeľa - dnes bola chuť na pečené krídelká. Tento recept mám vo svojej zbierke už roky rokúce, skúšala som už aj iné recepty, ale vždy sa vrátim k tomuto osvedčenému, ktorý nám chutí zo všetkých najviac - je to jedno z našich TOP jedál. Výborne chutia s ryžou a šalátom, alebo iba s chrumkavou bagetkou či čerstvým chlebíkom.
porcie
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu a cesnak posekané nadrobno.
-
2
Do menšieho hrnca dáme pokrájanú cibuľu a cesnak, kečup, sójovú omáčku, ocot, horčicu, cukor, chilli, soľ, premiešame a varíme 2-3 minúty.
-
3
Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme najmenšiu časť (používam do vývaru), krídla prekrojíme (nemusíte, ale lepšie sa opečú aj konzumujú), obalíme v marináde, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie (cukor aj med pri pečení skaramelizujú, takže určite odporúčam dať papier, budete mať oveľa menej práce s čistením pekáča), ak nám zostala marináda, rozdelíme ju rovnomerne na krídelká. Pokvapkáme medom a vložíme do rúry zohriatej na 190 - 200 °C. Pečieme cca 35 - 45 minút, podľa veľkosti krídelok.
-
4
Po upečení posypeme sezamovými semienkami a podávame. My sme dnes mali s ryžou, ale super sú aj so šalátom, chrumkavou bagetkou alebo čerstvým chlebíkom.
skúšla som aj s paradajkovým pretlakom namiesto kečupu, ryžovým octom a podobne - nikdy to nebolo ono, takže musí ísť kečup a klasický ocot, aj keď ho inak príliš nepoužívam ... robievam šafránové s citrónovou šťavou a medom a tie sú tiež super