Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 4. augusta 2019 20:42
Ďalšie recepty »
Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept)Foto: siuuu

Nedeľa, nenedeľa - dnes bola chuť na pečené krídelká. Tento recept mám vo svojej zbierke už roky rokúce, skúšala som už aj iné recepty, ale vždy sa vrátim k tomuto osvedčenému, ktorý nám chutí zo všetkých najviac - je to jedno z našich TOP jedál. Výborne chutia s ryžou a šalátom, alebo iba s chrumkavou bagetkou či čerstvým chlebíkom.

2-3
porcie
10 min
príprava
35-45 min
na 190-200 °C

Suroviny

10 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1,5 PL
1/4 ČL
podľa chuti
1 PL
1 PL
2 ks menšia
2-3 strúčiky
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu a cesnak posekané nadrobno.

    Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do menšieho hrnca dáme pokrájanú cibuľu a cesnak, kečup, sójovú omáčku, ocot, horčicu, cukor, chilli, soľ, premiešame a varíme 2-3 minúty.

    Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme najmenšiu časť (používam do vývaru), krídla prekrojíme (nemusíte, ale lepšie sa opečú aj konzumujú), obalíme v marináde, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie (cukor aj med pri pečení skaramelizujú, takže určite odporúčam dať papier, budete mať oveľa menej práce s čistením pekáča), ak nám zostala marináda, rozdelíme ju rovnomerne na krídelká. Pokvapkáme medom a vložíme do rúry zohriatej na 190 - 200 °C. Pečieme cca 35 - 45 minút, podľa veľkosti krídelok.

    Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení posypeme sezamovými semienkami a podávame. My sme dnes mali s ryžou, ale super sú aj so šalátom, chrumkavou bagetkou alebo čerstvým chlebíkom.

    Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist