Pečené krídelká
Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká (fotorecept)
Autor receptu: siuuu
Nedeľa, nenedeľa - dnes bola chuť na pečené krídelká. Tento recept mám vo svojej
zbierke už roky rokúce, skúšala som už aj iné recepty, ale
vždy sa vrátim k tomuto osvedčenému, ktorý nám chutí zo všetkých najviac - je to
jedno z našich TOP jedál. Výborne chutia s ryžou a
šalátom, alebo iba s chrumkavou bagetkou či čerstvým chlebíkom.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
35-45 minút na 190-200 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu a cesnak posekané nadrobno.
- Do menšieho hrnca dáme pokrájanú cibuľu a cesnak, kečup, sójovú omáčku, ocot, horčicu, cukor, chilli, soľ, premiešame a varíme 2-3 minúty.
- Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme najmenšiu časť (používam do vývaru), krídla prekrojíme (nemusíte, ale lepšie sa opečú aj konzumujú), obalíme v marináde, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie (cukor aj med pri pečení skaramelizujú, takže určite odporúčam dať papier, budete mať oveľa menej práce s čistením pekáča), ak nám zostala marináda, rozdelíme ju rovnomerne na krídelká. Pokvapkáme medom a vložíme do rúry zohriatej na 190 - 200 °C. Pečieme cca 35 - 45 minút, podľa veľkosti krídelok.
- Po upečení posypeme sezamovými semienkami a podávame. My sme dnes mali s ryžou, ale super sú aj so šalátom, chrumkavou bagetkou alebo čerstvým chlebíkom.