Pečené rebierka z mladého jahniatka s kašou zo sladkých zemiakov s pomarančom a šalviovým maslom (fo
Autor receptu: sjuz
Jemné jahňacie rebierka dokonale ladia s exotickou chuťou kaše zo sladkých zemiakov.
Ako zeleninovú prílohu som ešte pridala zapekaný ružičkový kel s prosciutom a parmezánom.
170/10 minút na 150/180 °C |
Postup
- Rebrá som marinovala v osolenom mlieku a v chlade celý deň a noc.
- Rebrá som osolila, posypala rascou, podliala vodou a prikryté dala na horúci vzduch na 150 st. C.
- Rebrá sa piekli pomaly skoro tri hodiny, počas pečenia som kontrolovala, a ak sa voda vyparila, vždy som trochu doliala. Keď už boli mäkké, otvorené som dopiekla pri 180 st. C do zlata.
- Ako prílohu som podávala pyré zo sladkých zemiakov a zapekaný ružičkový kel.
Keďže rebierka boli prírodné, bez akýchkoľvek výrazných byliniek a korenín, ľahká nasladlá chuť pyré umožnila vychutnať si túto kombináciu.