Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú
kombináciu: šunka - syr - cibuľa - jablko - šunka.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 90 °C |
Postup
- Pripravila som filé z kuracích pŕs, ktoré som umyla, osušila a rozkrojila na veľké pláty.
- Červenú cibuľu som pokrájala na kolieska,...
- ... a syr na silnejšie plátky.
- Mäsko som naklepala, osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán.
- Na plátky kuracieho mäsa som položila po 2 tenké plátky schwarzwaldskej šunky, syra, kolieska cibule,...
- ..kolieska jabĺk,ktoré som prikryla zase 2 plátkami šunky.
- Naplnené kuracie prsia som preložila na polovicu a okraje som zopla špáradlami. Opekala som ich na oleji na stredne silnom plameni , kým neboli pekne zlato - hnedé z oboch strán, čo trvalo spolu asi 15 minút, počas opekania som ich opatrne otočila na každú stranu 2x, potom som ich vybrala na dosku, prikryla alobalom a nechala chvíľu odpočinúť - asi 10 minút a až potom rozkrojila na polovicu.
- Podávala som so zemiakovým pyré, jablkom a červenou cibuľou, servírovala som na vopred predhriatom tanieri.
- Pohľad zblízka: pekne vidno tmavú tenkú kôrku, po ňou správne prepečené šťavnaté mäsko, uprostred vrstvenie náplne s rozpusteným syrom, mäsko sa príjemne ochutilo jablkom, cibuľou a údenou chuťou šunky, je to rýchly a veľmi chutný obed vodný na sviatočné dni, pre návštevy a na nedeľu.