Pečené papriky na spôsob musaky/fotorecept/

Autor receptu: eldina

další nápad z mojich obľúbených pečených paprík..

40 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. papriky položiť na plech,vystlaný papierom na pečenie a dať do trúby upiecť.../ na 2OO°C,kým sa na nich nevytvoria "oká",raz ich medzitým otočiť../
  2. upečené papriky prikryť utierkami,nechať zapariť,aby sa lepšie šúpali.../aj preto dávam pod ne papier na pečenie,nič netreba umývať,nie sú mastné od oleja a ošúpem ich na ten papier,ktorý potom so všetkým zbytočným zahodím/
  3. kým sa pečú papriky, orestuje sa mleté mäso...cibuľu nakrájať,orestovať na oleji,pridať mleté mäso, cesnak,pokrájanú petržlenovú vňať-a dochutiť podľa seba....
  4. ošúpané filety z papriky namáčame v múke a rozšľahaných,dochutených vajciach, ukladáme na vymastený plech.
  5. /ja som potrebovala "zlikvidovať " aj baklažán,tak som ho tam dala-predtým ošúpala,pokrájala ,osolila,nechala chvíľu postáť ,zmyla soľ /
  6. na papriky/u mňa aj na baklažány/ dať udusené mleté mäso
  7. do zvyšných vajec pridať kyslú smotanu a preliať nimi mleté mäso...v origináli receptu uvádzali viac ako 2 kg paprík,aby bolo aj na pokrytie hornej vrstvy/ mletého mäsa/,ale na to si musím ešte počkať,kým budem mať papriku v záhrade...zatiaľ je drahá..:))
  8. bez baklažánu sa to len zapeká,lebo je už všetko pečené,čiže čas je asi 30 minút,cca 170 °C... v mojom prípade to bola asi 1 hodina...