Pečené bravčové rebrá s domácou BBQ omáčkou

kvietela - bez fotkykvietela, 18. októbra 2015
Pečené bravčové rebrá s domácou BBQ omáčkou
Foto: kvietela

Rebrá aj omáčku som dnes robila prvýkrát a tak sa podarili, že to musím zdieľať :)

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 lyžice
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica
 (môže byť šalotka)
2 - 3 strúčiky
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame najdrobnejšie ako sa dá a smažíme ju na oleji cca 4-5 minút, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlak a všetky tekuté ingrediencie, nakoniec med a cukor a pretlačený cesnak (alebo tiež nadrobno). Varíme na miernom plameni kým nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Táto omáčka sa dá prípadne rozmixovať nahladko a použiť ako marináda. Rebrá som nechala marinovať cez noc a potom som ich piekla (na mriežke na plechu) hodinu na 190°C a ďalšiu hodinu na 170°C. Asi 15 minút pred dokončením som ich ešte potrela zvyškom marinády. Rebrá budú mať krásnu chrumkavú kôrčičku, kosti by sa mali oddeľovať od mäska.

  3. 3

    My sme k tomu jedli len pečivo, ale opekanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou, poprípade šalátom, sa nič nepokazí :)

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
vsetko je v poriadku-marinovanie,ale takto piect rebra 2 hodiny su sice krasne chrumkave a krasne pripravene do cervena na fotku,ale zaroven vysusene.najväcsou pohromou mäsa je ho zapekat do chrumkava,pokial nema kozu,lebo vyschne,a nachystajte si zubnu nit.pekne foto.
Prsalo tak sa negrilovalo, ale sa piekly sa v trube na nizkej teplote namarinovane podliate a zakryte alobalom a nakoniec na 15 minut prepnut na grill bez alobalu a potierat marinadou, a aby chutili skoro ako z BBQ pridat do omacky taky svindel vola sa to tekuty dym -)
Zemiaky, tekvica, sladke zemiaky, kukurica sa piekly na velkom plechu samostatne.



Nemám gril v rúre,tak pečené v zapekacej miske pod alobalom na 170°C a na záver odkryté na 240°C .Marináda bez medu,ale aj rasca v nej,lebo mám rada.Základ masť+ prepustené maslo a tú potom použijem do slepého gulášu,alebo na chlieb s cibuľou.



Pridaj komentár k receptu: