Foto: kvietela
Rebrá aj omáčku som dnes robila prvýkrát a tak sa podarili, že to musím zdieľať :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame najdrobnejšie ako sa dá a smažíme ju na oleji cca 4-5 minút, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlak a všetky tekuté ingrediencie, nakoniec med a cukor a pretlačený cesnak (alebo tiež nadrobno). Varíme na miernom plameni kým nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením.
- 2
Táto omáčka sa dá prípadne rozmixovať nahladko a použiť ako marináda. Rebrá som nechala marinovať cez noc a potom som ich piekla (na mriežke na plechu) hodinu na 190°C a ďalšiu hodinu na 170°C. Asi 15 minút pred dokončením som ich ešte potrela zvyškom marinády. Rebrá budú mať krásnu chrumkavú kôrčičku, kosti by sa mali oddeľovať od mäska.
- 3
My sme k tomu jedli len pečivo, ale opekanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou, poprípade šalátom, sa nič nepokazí :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Preto som zmenil na tento jednoduchy recept
www.food.com/recipe/beths-melt-in-your-mouth-barbecu...
Rebra odblanit, namarinovat v celku a pevne zabalit do dvojitej alu. folie a 3 hodiny piect na 150 stupnoch.Rozbalit nakrajat na porcie potriet marinadou a dat pod grill alebo na bbq zapiect, zafarbit.
PS: Ziadne plne zuby vysuseneho masa
Zemiaky, tekvica, sladke zemiaky, kukurica sa piekly na velkom plechu samostatne.